7 ting du kan bruge honning til

Honning er himmelsk på nyristet brød og nyttigt på sår, i håret og til at lokke uønskede myrer i døden.

Fjern de døde hudceller

Bland 1 spsk honning, 2 spsk havregryn, 1 spsk citronsaft og en spsk yoghurt.

Massér ansigtet med blandingen og skyl bagefter af med lunkent vand.

Få silkeblødt hår med hjemmelavet hårkur

Bland 1/2 dl honning med 1/4 dl oliven olie. Fordel det godt i håret og kom bagefter en pose over håret, så kuren kan trænge ind. Vent 30 minutter og vask hårkuren ud.

Lav skin-tonic af agurk og honning

Juicen fra en agurk og 2 spsk honning blandes godt sammen. Brug en vatrondel til at duppe det på ansigt og hals morgen og aften, lad det sidde i 5 minutter og vask derefter ansigtet i lunkent vand. Opbevar tonicen i køleskabet i op til en uge.

Smør honning på såret

Sukkerkoncentrationen i honning suger fugtigheden ud af såret, så bakterierne får dårligere livsvilkår og modvirker betændelse. Vask og tør såret, påfør honningen med en ske og dæk området med gazebind.

Honningsmør til pandekager, brød og på dampede grøntsager

Blend 4 dele smør (stuetemperatur) med 1 del honning. Kom eventuelt lidt stødt kanel eller vaniliekorn i.

Erstat sukkeret med honning i dit bagværk

Brug kun 1/2 - 1/3 honning af den mængde sukker, der står i opskriften. 1 dl sukker bliver altså til 1/2 dl honning. Tilsæt desuden 1/4 teskefuld ekstra bagepulver per dl honning, du bruger - og skru 14 grader ned på ovnen.

Honning lokker myrene til

Bland 4 spsk honning med 1 spsk vand og 1 tsk boraks(natriumtetraborat). Kom blandingen i en underkop og sæt det der, hvor de uønskede myrer færdes. Pas på, at der ikke er andre dyr og børn i nærheden, for det er giftigt!

Læs mere om