Redaktionen anbefaler






Inkontinensprodukter holder på mere væske og bedre på lugten end almindelige hygiejnebind. Lider du af inkontinens bør du derfor bruge målrettet inkontinens og ikke produkter, man kan bruge ved menstruation.
Ufrivillig vandladning rammer oftere kvinder end mænd. Danske undersøgelser viser, at 25-45 % af danske kvinder på et tidspunkt i livet oplever ufrivillig vandladning. Allerede i 40-års alderen oplever op mod 1 ud 6 kvinder inkontinens i større eller mindre grad. Blandt kvinder over 75 år er det hver anden, der oplever ufrivillig vandladning.
Ufrivillig vandladning kan have mange årsager, og normalt inddeler man inkontinens i 5 overordnede kategorier:
Har du symptomer på inkontinens, kan du mindske generne ved at følge de 6 råd fra Sundhedsstyrelsen:
Husk også, at du altid bør kontakte egen læge eller kommunens inkontinenssygeplejeske, hvis din inkontinens ikke hurtigt forsvinder.
Af alle mænd over 50 lider af ufrivillig vandladning i større eller mindre grad. Tallet stiger med alderen.
Indlæg, bind og underbukser med sugeevne må ikke smides i toilettet efter brug, men skal rulles sammen og smides i skraldespanden med restaffald.
Inkontinensprodukter findes i flere tykkelser og længder. Helt generelt har tykkere bind bedre sugeevne end tyndere bind. Et bind eller indlæg består af flere forskellige lag: Et øverste lag af plastikfibre, der er spundet så de minder om bomuld. Et sugende lag, der består af papirmasse og absorberede polymer. Endeligt består undersiden af indlægget af et spærrende lag, der skal holde væske inde. Det lag består også plastik, typisk af typen polyetylen.
Langt de fleste produkter, der skal afhjælpe inkontinens, er éngangsprodukter af papir og plastik. På markedet findes også enkelte indlæg og underbukser med absorberende materiale, der hjælper med at holde på urinen. Over tid er genbrugelige produkter mere miljøvenlige og billigere i brug. De genbrugelige produkter skal vaskes efter en dags brug og udskiftes årligt.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10