7 ideer til madpakker uden kød
Hummus i flere farver
Hummus er en klassiker i det vegetariske køkken. Varianten med kikærter er en gammel kending, som her har fået selskab af en rødbedehummus og en hummus af proteinrige sojabønner, også kaldet edamame. Den lysegrønne mos er supernem at lave, hvis man har sojabønner i fryseren. De skal blot overhældes med kogende vand og stå og trække et par minutter, hvorefter man hælder vandet fra og blender dem med olie, citron- eller limesaft, hvidløg, salt, peber og spidskommen efter smag. Du kan også tilsætte avokado – eller blande sojabønner i klassisk kikærtehummus. Spis hummussen med f.eks. brød og grøntsagsstave.
Fyld i bøtter
Pita er en madpakkefavorit, som kan varieres på mange måder. Medbring fyld og dressing i små beholdere – så holder det sig bedre og kan blandes på stedet. Er I flere, som spiser sammen, kan hver enkelt vælge sit favoritfyld. Samlesættet her består af forskellige grøntsager og grillede stykker af soja- og hvedeprotein, der smager lidt som kylling.
Færdigsalat med falafel
Udvalget af færdige salater vokser. Her har vi snuppet en salat med kogt quinoa, spinat, agurk, gulerod, radise, sojabønner, nødder og kerner. Måltidets proteinindhold er der skruet op for med Nutana falafel fra fryseren, som skal steges på en pande eller i ovnen hjemmefra. Hvis du har tid, kan du tilberede hele måltidet selv – her har vi valgt hurtigmodellen.
Tærter til at tage med
Bag en flok minitærter med fyld af grøntsager, sammenpisket æg og mælk og et drys ost på toppen, hvis du kan lide det. De tærter, som ikke skal med i madpakken de nærmeste dage, kan du putte i fryseren – så er der dømt nemme madpakker en anden dag. En rulle færdigdej eller en pakke dejblanding rækker typisk til 4-5 små tærter. Vi valgte en grov dej og fyld med broccoli, rød peber og forårsløg.
Mættende mos med krydret pølse
En omgang mos med pølse og persilledrys mætter og er nemt at have med i en beholder. Her er det mos af søde kartofler i selskab med skiver af vegansk chorizo. Den økologiske pølse er lavet af bl.a. hvedeprotein og rød peber og har en klassisk krydret chorizosmag. Det klæder både smag og konsistens, hvis du kortvarigt svitser pølseskiverne i lidt fedtstof.
4 flade uden kød
Rugbrød med postej, skivepålæg og deller – det lyder som en kødfuld omgang, men de 4 madder her er helt uden kød. Til venstre på tallerkenen et stykke med Hanegal vegansk postej af urter, bønner, quinoa og peberfrugt. I midten en fiskefrikadellemad med grøn pesto som smørelse på brødet. Til højre en mad med Naturli’ a la Bresaola plantepålæg i skiver. Pålægget er fremstillet af bl.a. hvedegluten og blandede grøntsager. Bagest er rugbrødet toppet med edamamehummus og grillede stykker af soja- og hvedeprotein fra Hälsans Kök. Find pålægget på supermarkedshylderne med vegetarisk pålæg eller på Coop.dk Mad.
En rulle med plantesovs
Plantefars er et grønt alternativ til hakket oksekød og kan også bruges i madpakken. Her er en rest aftensmad - plantefars med grøntsager – svøbt i et tortillabrød. Det er en fordel at medbringe madpakken som samlesæt, så brødet ikke bliver vådt inden spisetid. Er der en mikroovn i nærheden, kan du lune retten.






