6 tips til at give smykker længere liv

Det er let at få smykkerne til at holde længere. Selv om smykker slides naturligt med tiden, kan deres liv forlænges, hvis du følger nogle simple retningslinjer. Samvirke har fået hjælp fra smykkeimportør og smykkeblogger Hjort Smykker, så du kan få dine smykker til at holde sig pæne længere.

Dine smykker holder sig smukke længere, hvis du regelmæssigt gør dem rene.

Tag smykkerne af, når du er fysisk aktiv

Du har ikke brug for at ligne en million, når du gør rent, dyrker sport, bader eller bare sover. Svedrester kan nemt sætte sig fast på smykkerne, og særligt sport slider unødigt meget. Når du gør rent eller går i bad, kommer dine smykker let i kontakt med kemikalier, sæber og så videre, det slider dem også.

Undgå, at smykkerne kommer i kontakt med kemikalier

Kemikalier kan være skadelige for dine smykker. Særligt sten og perler er udsatte. Derfor skal du være varsom, når du bruger hårspray, parfumer og cremer. Det er bedst at tage smykkerne på til allersidst, og ringe har bedst af, at du tager dem af, før du vasker fingrene. Sæberester kan nemt sætte sig og tage glansen fra dine yndlingsringe.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Undgå stød og slag på dine smykker

Særligt porcelænssmykker og ædelstene kan tage skade, hvis de udsættes for slag. Vær derfor forsigtig med dine bevægelser, når du har denne type smykker på.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Rens dine smykker

Dine smykker holder sig smukke længere, hvis du regelmæssigt gør dem rene. Meget skidt er ufarligt, men du kan være uheldig, at der sidder rester fra rengøringsmidler eller andre kemikalier og tærer på smykkerne. Derfor skal du huske at gøre dem rent jævnligt, hvis de skal være pæne længst muligt.

Opbevar smykkerne sikkert

De smykker, som du ikke bruger, skal du også passe godt på. Det er bedst at opbevare dem i et tætlukket smykkeskrin eller en stofpose. Så længe de ikke udsættes unødigt for sollys, lugt eller høje og lave temperaturer, er de i sikkerhed. 

Køb personlige smykker

Det er vigtigt, at du ikke bliver træt af dine smykker. Tænk dig godt om, før du bruger mange penge på et smykke og gå efter et look, som du ikke bliver træt af om 1 år eller 2. Overvej, om smykket siger noget godt om din person og dit humør og afspejler din stil.

Hvis du følger disse råd, kan dine smykker holde i mange år.