6 gode råd, hvis huset er blevet for stort

Får man ikke gjort sig overvejelser om at flytte fra et for stort hus i tide, er risikoen for nogle, at man ender med en oplevelse af fiasko.

Gør dig allerede overvejelser i forhold til din boligsituation omkring pensionsalderen, hvor du forhåbentlig stadig har overskud til at være opsøgende i forhold til aktiviteter og nye bekendtskaber.  

1: Overvej plusser og minusser

Lav en plus/minus-liste med henblik på fremtiden. Hvad vil det betyde i forhold til boligen, hvis helbredet bliver dårligere? Er det muligt at indrette den på en måde, så du/I kan blive boende, eller vil det kræve for mange kræfter at skulle holde hus og have. 

2: Tjek lokalområdet

Hvis du/I gerne vil blive i lokalområdet, så undersøg, om det kan lade sig gøre at finde en mindre bolig i nærheden, så du/I ikke behøver at flytte væk fra venner og bekendte.

3: Undersøg økonomien

Undersøg din/jeres økonomi grundigt. En del ældre bliver overraskede over, at mindre boliger ofte kan være dyrere end huset, de kommer fra.

4: Overvej familierelationer

Er du/I tætte med familien og vant til, at man hjælper hinanden. Så tænk over, om det ville være en idé at flytte tættere på dem. Det kan være en stor glæde at være i nærheden af børn og børnebørn.  

5: Kunne man bo sammen med andre

Overvej, om du/I kunne have glæde af at flytte i et seniorbofællesskab, som giver mulighed for et tættere naboskab.  

6: Vær aktiv og opsøgende

Vær opsøgende, og se på mulighederne i det område, du/I overvejer at flytte til. Er der ­­f.eks. en seniorklub med aktiviteter eller andre tilbud i nærheden, som du kunne finde på at benytte?  

Kilde: Olav Felbo, chefkonsulent hos Ældre Sagen

Se, hvad vi ellers skriver om: #bolig og #ældre