Når temperaturen daler, stiger lysten til grød. Men hvad gør man, når man er nået igennem repertoiret af risengrød og havregrød? Jo, så prøver du en af Samvirkes madskribent, Mia Irene Kristensens, spændende grødopskrifter.
Cremet byggrød med pære og luftigt kanelsmør
En julet udgave af den traditionelle pærevælling – vi har gjort konsistensen lidt tykkere og givet den mere smag og knas med ristede hasselnødder og kanelsmør.
Perlebyggrød med hjemmelavet smør og mørkt kanelsukker
Cremet og mættende alternativ til den klassiske risengrød. Den smager dejligt af mælk og korn, mens toppingen af hjemmelavet smør og brunt kanelsukker gør retten til en vinder, når kulden kommer snigende i de mørke måneder.
Mandelmælk og vanilje giver denne risengrød en lækker smag, og så kan den serveres til mælkeallergikeren uden problemer. Grøden laves på risottometoden, så går det lidt hurtigere. Husk at smage til med salt, ellers smager den fladt og kedeligt.
Denne kridhvide kokosgrød laves som risengrød, men med kokosmælk i stedet for komælk. Det giver en ultra cremet og let sødlig grød med en mild smag af kokos. Husk at smage til med salt, ellers smager den fladt og kedeligt.