Mandelgrød med bær og vanilje
FROKOST

Mandelgrød med bær og vanilje

Mandelmælk og vanilje giver denne risengrød en lækker smag, og så kan den uden problemer serveres til mælkeallergikeren. Grøden laves på risottometoden, for så går det lidt hurtigere. Husk at smage til med salt - ellers smager den flad og kedelig.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl vand
200 g grødris
1 l mandelmælk
1 vaniljestang, halveret
2 strimler citronskal (kan udelades)
- salt

Forslag til servering

- Bærkompot
- bær
- solbærsyltetøj
- ristede mandelflager

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld vandet i en gryde, og bring det i kog.
  2. 2
    Skyl grødrisene efter pakkens anvisning, og tilsæt dem. Lad dem simre under omrøring i 2-3 minutter.
  3. 3
    Rør ca. 1 dl af mandelmælken i, og tilsæt vaniljestang og citronskal.
  4. 4
    Lad grøden simre uden låg under omrøring, til mandelmælken er kogt let ind.
  5. 5
    Hæld endnu en deciliter mandelmælk i gryden, og lad den koge ind i risene.
  6. 6
    Gentag, indtil al mandelmælken er brugt. Det tager ca. 25-30 minutter.
  7. 7
    Fjern vaniljestang og citronskal, og smag til med salt. Server grøden lun med fx bærkompot og ristede mandelflager.

Tip!

Lad mandelgrøden køle ned, og vend den så med lidt græsk yoghurt eller letpisket fløde - så har du din egen hjemmelavede risdessert. Server den toppet med passionsfrugt eller en klat tropisk marmelade.