Cremet byggrød med pære og luftigt kanelsmør
- 4 Personer
Ingredienser
120 g | byggryn eller -flager |
1 l. | mælk |
3 tsk. | salt, eller efter smag |
1 stk. | kornene fra en vaniljestang (kan udelades) |
2 stk. | modne pærer, skrællede og i tern |
Luftigt kanelsmør
50 g | smør, meget blødt |
1 spsk. | sirup eller honning |
2 tsk. | stødt kanel |
4 spsk. | hasselnødder, gerne ristede |
Sådan gør du
-
1Bland byggryn, mælk, salt og vaniljekorn, og bring det i kog. Lad grøden simre over middel varme og jævnlig omrøring i ca.10 min., til den er tyknet og grynene næsten møre.
-
2Pisk imens smør, sirup og kanel i 5-7 min., til det er helt lyst og luftigt. Lad smørret stå ved stuetemperatur indtil servering.
-
3Tilsæt pæreternene til grøden, og lad den simre i yderligere 2-3 min.
-
4Fordel grøden i 4 skåle, og top af med en skefuld kanelsmør og hakkede hasselnødder.
Tip!
Kanelsmørret smager skønt på nybagt brød eller på honningkage. Udelad pærerne, og server i stedet med blommer eller frisk æble.