Cremet byggrød med pære og luftigt kanelsmør
MORGENMAD

Cremet byggrød med pære og luftigt kanelsmør

En julet udgave af den traditionelle pærevælling – vi har gjort konsistensen lidt tykkere og givet den mere smag og knas med ristede hasselnødder og kanelsmør.
  • 4 Personer

Ingredienser

120 g byggryn eller -flager
1 l. mælk
3 tsk. salt, eller efter smag
1 stk. kornene fra en vaniljestang (kan udelades)
2 stk. modne pærer, skrællede og i tern

Luftigt kanelsmør

50 g smør, meget blødt
1 spsk. sirup eller honning
2 tsk. stødt kanel
4 spsk. hasselnødder, gerne ristede

Sådan gør du

  1. 1
    Bland byggryn, mælk, salt og vaniljekorn, og bring det i kog. Lad grøden simre over middel varme og jævnlig omrøring i ca.10 min., til den er tyknet og grynene næsten møre.
  2. 2
    Pisk imens smør, sirup og kanel i 5-7 min., til det er helt lyst og luftigt. Lad smørret stå ved stuetemperatur indtil servering.
  3. 3
    Tilsæt pæreternene til grøden, og lad den simre i yderligere 2-3 min.
  4. 4
    Fordel grøden i 4 skåle, og top af med en skefuld kanelsmør og hakkede hasselnødder.

Tip!

Kanelsmørret smager skønt på nybagt brød eller på honningkage. Udelad pærerne, og server i stedet med blommer eller frisk æble.