Krydret risengrød med appelsinsukker og rørt vaniljesmør
AFTENSMAD

Krydret risengrød med appelsinsukker og rørt vaniljesmør

Dette er ikke helt den klassiske risengrød, for vi har kogt den med julens krydderier og piftet smagen ekstra op med citrussukker og cremet vaniljesmør.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dl grødris
2 dl vand
1 l sødmælk
1 kanelstang
1 tsk. tørret ingefær
10 hele kardemommekapsler eller stødt kardemomme efter smag
- salt (efter smag)

Appelsinsukker

1 økologisk appelsin (kun skallen)
4 spsk. sukker

Rørt vaniljesmør

100 g smør
0.5 vaniljestang

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl risene efter anvisning på pakken. Hæld vandet i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt grødrisene, og lad dem simre under omrøring i 2-3 minutter.
  2. 2
    Rør mælken i sammen med krydderierne. Lad grøden simre under låg ved middelvarme i ca. 45 minutter, til grøden er tyk, og risene er møre. Husk at røre ofte, så grøden ikke brænder på. Smag til med salt.
  3. 3
    Riv skallen af appelsinen, og bland appelsinskallen med sukkeret. Lad det trække i 5-10 minutter.
  4. 4
    Skrab kornene ud af den halve vaniljestang, og bland dem med smørret. Pisk smørret i 3 minutter, til det er blødt i konsistensen.
  5. 5
    Fjern krydderierne fra den færdige risengrød, og server grøden lun, drysset med appelsinsukker og toppet med en klat vaniljesmør.

Tip!

Prøv forskellige citrusfrugter til appelsinsukkeret. Kombiner fx revet skal af mandarin og citron. Tilsæt evt. 1 dl rosiner i pkt. 2 - de bliver dejligt saftige og giver en sødlig smag til grøden. Rester af grøden kan bruges til klatkager: Rør et par æg i, og steg klatter af den krydrede risengrød gyldne i smør på en pande.