5 gode råd til at vælge det rigtige mobilabonnement

Datapakker, gratis sms og indholdstjenester som HBO eller Spotify er i dag en del af mange mobilabonnementer. Det kan gøre det sværere at gennemskue, hvilket abonnement, der er rigtigt for dig. Mathias Juul fra prisammenligningsportalen samlino.dk giver råd til, hvordan du finder der rigtige mobilabonnement.

Tjek dit abonnement mindst 2 gange om året. Priserne på mobilabonnementer falder hele tiden, så et tjek kan sikre dig en bedre eller billigere løsning.

Mere end bare minutpris

Hører du meget musik? Kunne du tænke at streame nye, amerikanske serier? Eller vil du have gratis e-bøger sammen med dit mobilabonnement? Et mobilabonnement ofte mere end bare en pris pr. talt minut eller pr. afsendt sms. Indholdstjenester er ofte en del af mobilpakken, der normalt også består af en vis mængde sms'er, minutter, du kan tale og data, du kan downloade.

Mathias Juul fra prissammenligningsportalen samlino.dk giver dig følgende råd, hvis du skal overskue, hvilket abonnement, der er bedst for dig:

1: Forstå dit behov og køb ikke større pakker, end du har brug for

Brug ikke penge på at have et abonnement med 20 GB data inkluderet, hvis du kun bruger op til 5 GB hver måned. Det samme gælder taletid. Tjek dit forbrug gennem de sidste 3 eller 6 måneder, så kan du danne dig et overblik over dit gennemsnitlige behov. Du kan som oftest ringe til dit teleselskab og spørge om en redegørelse for dit forbrug.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

2: Udnytter du alle tjenesterne i dit abonnement?

Undersøg grundigt, hvad dit abonnement indeholder. Nogle teleselskaber inkluderer i nogle af deres abonnementer, at man kan skifte telefon kvit og frit hver 12. måned. Hvis du har den mulighed, så gør brug af den - og har du ikke brug for en ny telefon så tit, så overvej, om du skal betale ekstra for muligheden for at opgradere din telefon.

Undersøg også, om der er andre services inkluderet. Måske er det billigt at bruge mobilen i andre EU-lande, måske er noget helt tredje en del af dit abonnement. Vælg det fra, du ikke skal bruge. Tjek også dit teleselskabs hjemmeside. Måske har de pakker med ekstra tjenester til en billigere pris, end hvis du købte dem hver for sig.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

3: Sammenlign på nettet og overvej samlerabat

Når du har styr på dit behov, kan du med fordel gå ind på diverse sammenligningssider og sammenligne hele markedet. Det kunne eksempelvis være Samlino.dk.

Indtast dine behov, så får du tilbudt de abonnementer, der bedst passer til dig.

Undersøg om der er mulighed for at samle dine abonnementer på eksempelvis bredbånd og mobiltelefoni hos den samme udbyder. I nogle tilfælde kan du spare en hel del penge ved at samle abonnementer både mobiltelefon, bredbånd og måske endda tv-abonnement hos samme udbyder.

4: Har du brug for indholdstjenesterne?

Mange mobilabonnementer giver i dag adgang til tjenester som Netflix, HBO, Spotify, Yousee Musik, abonnementer på magasiner eller noget helt sjette. Overvej med dig selv, om du har brug for de tjenester. Har du, er det ofte lidt billigere at have som en del af sit abonnement. Har du kun sjældent brug for at se streame en film, så overvej, om det er nødvendigt med et dyrere abonnement bare for at have muligheden, hvis du alligevel ikke gør brug af den.

5: Tjek dit abonnement mindst 2 gange om året

Priserne falder hele tiden på mobilabonnementer. Nogle gange sænkes priserne - andre gange kan du få nye eller flere indholdstjenester med til samme pris. Tjek derfor dit mobilabonnement hver 3. måned eller mindst 2 gange om året.

Ring til dit nuværende selskab og forhør dig, om de har et bedre tilbud eller et abonnement, der, baseret på dit forbrug, passer bedre til dig. Tit kan du slippe billigere uden at skifte selskab.