10 ting du skal lave i oktober

Lad oktober være måneden, hvor du ændrer nogle af dine gamle vaner til fordel for nogle nye vaner. Prioriter dig selv og gør, hvad du har lyst til. Udfordr og forkæl dig selv. Udnyt oktober til at være uden forstyrrelser. Test dig selv, sluk mobil, tablet og pc og nyd, hvor befriende det er at være offline med omverdenen, men online med din familie og venner ansigt til ansigt.

Gå på æblerov

Pluk et æble direkte fra træet - nyd duften, saften og den dejlige oplevelse, det er at være på æblerov. Sæt uret på pause og klatr i træer, mens du spiser løs af de mange lækre æbler.

Samvirke: Hvad kan æbler bruges til

Sylt amok

Der findes næsten ikke noget bedre end en leverpostejmad med hjemmelavede rødbeder, asier eller syltede agurker.
Prøv også med syltede græskar. Lige nu kan du slå to fluer med et smæk. Lav et Halloween-græskar hoved med lys i og brug græskarkødet til syltning. Oktober er måneden, hvor der skal syltes amok, så du har til hele vinteren.

Samvirke: Gode råd, når du sylter

Gør-det-selv insekt bo

Gør det selv, brug en søndag på at glæde insekterne. Insekterne skal til at finde ly for vinteren.
Derudover er insektboer dekorative elementer til haven. Imponer familie og venner og vis dem dine egenskaber som handyman.

Samvirke: Byg dit eget insekthotel

Se kronhjorten brøle

Flere steder i landet har vi “næsten vilde” kronhjorte, som lige nu er i brunst. Dette kan ses og især høres, hvis du besøger et område med kronhjorte. De mægtige hanner forsvarer deres revir og brøler højlydt. Det er et imponerende skue, som bør opleves på afstand. Lad være med at komme for tæt på.

Se kronhjorten brøle: Rold skov
Kronhjorte i Dyrehaven
Naturstyrelsen: Naturen netop nu

Tag på svampetur

Tag på svampetur eller find evt. en guidet svampetur, der bliver slået flere op i løbet af måneden i lokalblade, dansk vandrelaug med flere.
Lad være med at plukke og spise svampe, medmindre du er med en ekspert eller selv har et indgående kendskab til de danske svampe. Kantareller er en af de bedste danske spisesvampe og kan med lidt held findes flere steder.

Samvirke: Guide til svampe

Bag med din høst

Oktober er måneden med mange gode bær, æbler og pærer, som bare venter på at blive taget med i din næste tærte eller kage.

1, 2, 3 fyr 

Tænd bålet og nyd varmen. Med efterårets lavere temperaturer er det hyggeligt at lave bål på stranden. Gril en fisk, lav regnbuesnobrød (put M & M’s i dejen) eller varm kakaoen.

Samvirke: Børnene laver mad på bål

Lav et herbarium af blade

Gå en lang tur i skoven og nyd alle farverne, sluk mobilen og nyd øjeblikket.
Tag eventuelt nogle blade med hjem og lav et herbarium. Et herbarium er en samling af pressede blade, som holder farven længe.

Samvirke: Ting du kan bruge efterårets blade til

Lån en mountainbike

Det er dejligt at røre sig, og du får det meget bedre bagefter.
Lån eller lej en mountainbike for et par timer og nyd denne sportsgren, der er fuld af adrenalin og nye opdagelser. Bliv høj over, hvor fedt det er at drøne ned over bakkerne. Nyd stilheden og timerne, du er offline uden forstyrrelser.

Mountainbike udlejning i København - Hareskoven
MTB leje Jylland - Roldskovcykelshop.dk

Tag en fridag

Tag en fridag og gør lige præcis det, du har lyst til. Hvad går du og tænker på, du kunne forkæle dig selv med? En lang gåtur i efterårets smukke farver, en god lur under et stort træ, en ansigtsbehandling, en massage, eller en lang løbetur?
Gør, hvad du har drømt om længe, men ikke har fået tid til. Husk det er din dag, så gør hvad du har lyst til.

Læs mere om