3 lækre opskrifter med porre: Stegte, stuvede og dampede porrer
Dampet porre i vinaigrette
Det skal du bruge:
- 3-4 porrer
- 20 g smør
- olivenolie
- æbleeddike
- dijonsennep
- 1 bundt kørvel
- 1-2 tsk dijonsennep
- 1 spsk æbleeddike
- 3-5 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
De rensede porrer dampes møre i ca. 5 minutter i vand, der dækker halvt oppe på porrerne, med salt og smør i. Mens de dampes, piskes en vinaigrette – først af sennep, eddike, salt og peber. Dernæst piskes olien i lidt af gangen. Det giver en cremet konsistens. Blandingsforholdet mellem eddike og olie afhænger meget af både olien og eddiken, så smag dig frem. Det skal smage syrligt, men ikke surt. Smag til med salt og peber til sidst. Vend de lune porrer med 3-4 spsk af vinaigretten og godt med friskhakket kørvel.
Tilberedningstid 10 minutter.
Stuvet porre
Det skal du bruge:
- 4 porrer
- 1 løg
- 3 dl piskefløde
- 1 bundt bredbladet persille
- 20 g smør
- salt
- peber
Sådan gør du:
Porrerne renses og skylles og skæres i mundrette bidder. Varm smør op, til det bruser, og svits finthakket løg, til det bliver blankt. Tilsæt derefter porrestykkerne og steg videre, til de falder sammen. Hæld fløden i, og lad det simre under låg i nogle minutter til. Smag til med salt og peber og tilsæt hakket persille umiddelbart før servering.
Tilberedningstid ca. 20 minutter
Stegt porre
Det skal du bruge:
- 3 porrer
- 2-3 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du:
Porrer renses og skæres i finger-lange stykker. Steges i olivenolie ved høj varme, og vendes ofte, indtil der dannes stegeskorpe. Skru derefter ned på lav varme og steg videre, til de er møre. Tjek evt. med en kødnål eller en spids kniv. Krydres med salt og peber.
Tilberedningstid: ca. 10 minutter