3 lækre opskrifter med porre: Stegte, stuvede og dampede

Porrer er et lækkert selskab til rigtig mange middagsretter. I videoen giver MasterChef-vinder, Anders Halskov-Jensen dig 3 nemme og lækre opskrifter med porre: Stegte porrer, stuvede porrer og dampet porre med vinaigrette.

Dampet porre i vinaigrette

Det skal du bruge:

  • 3-4 porrer
  • 20 g smør
  • olivenolie
  • æbleeddike
  • dijonsennep
  • 1 bundt kørvel
  • 1-2 tsk dijonsennep
  • 1 spsk æbleeddike
  • 3-5 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

De rensede porrer dampes møre i ca. 5 minutter i vand, der dækker halvt oppe på porrerne, med salt og smør i. Mens de dampes, piskes en vinaigrette – først af sennep, eddike, salt og peber. Dernæst piskes olien i lidt af gangen. Det giver en cremet konsistens. Blandingsforholdet mellem eddike og olie afhænger meget af både olien og eddiken, så smag dig frem. Det skal smage syrligt, men ikke surt. Smag til med salt og peber til sidst. Vend de lune porrer med 3-4 spsk af vinaigretten og godt med friskhakket kørvel.

Tilberedningstid 10 minutter.

 

Stuvet porre

Det skal du bruge:

  • 4 porrer
  • 1 løg
  • 3 dl piskefløde
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 20 g smør
  • salt
  • peber

Sådan gør du:

Porrerne renses og skylles og skæres i mundrette bidder. Varm smør op, til det bruser, og svits finthakket løg, til det bliver blankt. Tilsæt derefter porrestykkerne og steg videre, til de falder sammen. Hæld fløden i, og lad det simre under låg i nogle minutter til. Smag til med salt og peber og tilsæt hakket persille umiddelbart før servering.

Tilberedningstid ca. 20 minutter

 

Stegt porre

Det skal du bruge:

  • 3 porrer
  • 2-3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du:

Porrer renses og skæres i finger-lange stykker. Steges i olivenolie ved høj varme, og vendes ofte, indtil der dannes stegeskorpe. Skru derefter ned på lav varme og steg videre, til de er møre. Tjek evt. med en kødnål eller en spids kniv. Krydres med salt og peber.

Tilberedningstid: ca. 10 minutter

Se, hvad vi ellers skriver om: #nemt&grønt, #opskrifter og #porre