En Mælkepunch med hjemmelavet valle. Servér den til jul eller en særlig lejlighed.
1 Person
Valle
1 l
sødmælk
2 dråber
citron
1 knsp.
salt
Sukkerlage
1 dl
sukker
1 dl
vand
Drink
5 cl
mørk rom
7 cl
Valle
2 cl
æblemost Frikspresset
Pynt
lidt
skovsyre Eller mynte
lidt
citronverbena eller citronmelisse
1 stk.
æble
ANNONCE
Sådan gør du
1
Kog sukker og vand sammen under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Hæld sukkerlagen på flaske og stil på køl.
2
Varm mælken forsigtigt op med et par dråber citron, indtil det skiller. Gem klumperne og smid dem i en blender med lidt salt, så har du din egen ricotta.
3
Kom rom, valle, æblemost og sukkerlage i et glas med isterninger, og rør rundt med en ske i 30 sek. Sigt indholdet i et lavt glas (lowball) fyldt med isterninger.
Garnér med skovsyre, citronverbena, og en helt tynd æbleskive.