Tysk kirsebærtærte - Schwarzwalder Kirchtort
- 6 Personer
ca. 10 stykker
300 g | sukker |
250 g | smør |
5 stk. | æg |
180 g | hvedemel |
1 tsk. | bagepulver |
75 g | kakao |
2.5 dl. | syltede kirsebær inklusive lage |
3 spsk. | kirsch |
5 dl. | piske-fløde |
50 g | mørk chokolade |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 175 grader.
-
2Pisk smør og sukker sammen.
-
3Del æggene i hvider og blommer.
-
4Rør æggeblommerne i smørblandingen en efter en.
-
5Rør hvedemel og kakao sammen med bagepulver i en skål og vend blandingen med smør- og ægblandingen. Pisk æggehvider til skum og vend det i dejen.
-
6Nu har du en ganske fast dej, som skal op i en smurt bageform på ca. 24 cm i diameter.
-
7Bag kagen midt i ovnen i ca. 45 minutter.
-
8Tag ud og afkøl helt.
-
9Skær kagen i tre bunde.
-
10Bland kirsebær og lage med kirsch.
-
11Tag ca. 10 kirsebær fra til pynt.
-
12Pisk fløden til skum.
-
13Læg en bund på et kagefad.
-
14Fordel halvdelen af lagen og kirsebærrene på den bund.
-
15Kom en tredjedel af flødeskummet herpå.
-
16Læg en bund på og gentag processen.
-
17Læg den sidste bund på, og fordel flødeskummet herpå.
-
18Hak eller høvl chokoladen og drys over flødeskummen.
-
19Pynt med kirsebær.
-
20Lad stå koldt i nogle timer, indtil du serverer kagen.