Tykmælk med syltede abrikoser og myntesukker

Tykmælk med syltede abrikoser og myntesukker

Morgenmad eller mellemmåltid med et strejf af de varme lande. Tykmælk til morgenmad er en god start på morgenen, og når du bliver træt af abrikoser og myntesukker, kan du bare putte noget andet tykmælken.
  • 4 Personer

Syltede abrikoser

500 g friske abrikoser
2 dl. vand
1 stk. lime, saft
1 dl. rørsukker

Myntesukker

2 spsk. mynteblad
1 spsk. sukker
1 l. Tykmælk
4 spsk. hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  1. 1
    Skær abrikoser lige over og fjern stenene.
  2. 2
    Kom dem i en gryde med vand, limesaft og sukker.

  3. 3
    Lad dem simre i fem minutter.

  4. 4
    Tag dem fra komfuret og afkøl dem.

  5. 5
    Opbevar dem i køleskab i op til en uge.

  6. 6
    Kom mynteblade og sukker på et skærebræt, og hak begge dele sammen med kniv.
server tykmælken i dybe tallerkener med abrikoser, hasselnødder og myntesukker.