Tunfrikadeller

Tunfrikadeller er en overset måde at få fisk på, men det er en virkelig nem ret at lave. Og lav endelig en stor portion, for frikadellerne gør sig også rigtig godt i madpakken.
Tunfrikadeller
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dåser tun i vand drænet
2 stk æg
4 spsk. hvedemel
2 stk forårsløg, finthakkede
0.5 stk. squash groftrevet
2 spsk. sesamfrø
2 tsk. chilisauce
1 fed hvidløg, presset
lidt salt og sort peber
lidt olie til stegning

Sådan gør du

  1. 1.Findel tunen i en skål. Rør alle ingredienserne i, og rør farsen til en ensartet masse. Lad tunfarsen trække i ca. 10 min. på køl.  
  2. 2.Varm olien på en pande, og steg 2-3 frikadeller ad gangen. Steg dem ved middel/høj varme, til de er faste og gyldne på begge sider.  
  3. 3.Server frikadellerne varme, lune eller kolde – som aftensmad eller en del af madpakken.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #passer til sæsonen, #snacks og tilbehør, #morgenmad og brunch, #gæstemad og fest, #mad til 2 dage, #snack ordentligt og #restemad