Tunfrikadeller
AFTENSMAD

Tunfrikadeller

Tunfrikadeller er en overset måde at få fisk på, men det er en virkelig nem ret at lave. Og lav endelig en stor portion, for frikadellerne gør sig også rigtig godt i madpakken.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 dåser tun i vand drænet
2 stk. æg
4 spsk. hvedemel
2 stk. forårsløg, finthakkede
0.5 stk. squash groftrevet
2 spsk. sesamfrø
2 tsk. chilisauce
1 fed hvidløg, presset
lidt salt og sort peber
lidt olie til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Findel tunen i en skål. Rør alle ingredienserne i, undtagen chilisauce og sesamfrø, og rør farsen til en ensartet masse. Lad tunfarsen trække i ca. 10 min. på køl.  
  2. 2
    Varm olien på en pande, og steg 2-3 frikadeller ad gangen. Steg dem ved middel/høj varme, til de er faste og gyldne på begge sider.  
  3. 3
    Server frikadellerne varme, lune eller kolde – som aftensmad eller en del af madpakken sammen med chilisauce og sesamfrø.