Tomat- og peberfrugtsuppe
FROKOST

Tomat- og peberfrugtsuppe

Flå selv store bøftomater med kogende vand eller brug tomater fra dåse. Soltørrede tomater og snackpeber gør bare suppen endnu mere aromatisk og ægte rød
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. tomater (store)
2 spsk. olivenolie
1 stk. løg
2 stk. fed hvidløg
2 stk. snackpebre
75 g soltørrede tomater
1 spsk. frisk oregano
lidt vand
lidt balsamico
- Lidt peber og salt

Tilbehør

- brød
- fetaost
- frisk kørvel

Sådan gør du

  1. 1
    Lav et lille x-snit i toppen af hver tomat, og overhæld tomaterne med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i 2 minutter, hæld vandet fra, og hæld herefter iskoldt vand over. Fjern skindet på tomaterne med en lille kniv. Skær tomaterne i mindre stykker.  
  2. 2
    Varm olien i en gryde, og steg hvidløg og løg klare og let møre over middel varme. Tilsæt snackpeber og soltørrede tomater, og steg yderligere et par minutter. Hæld ca. 2 dl vand på, tilsæt tomater og oregano.  
  3. 3
    Lad det simre over middel til høj varme i ca. 25 min., til grøntsagerne er møre. Tag lidt af væsken fra og blend suppen, juster konsistensen med væsken. Smag suppen til med salt, peber og balsamico, lidt ad gangen  
  4. 4
    Server suppen varm med grillet brød, feta og kørvel.