Tomat- og peberfrugtsuppe
Flå selv store bøftomater med kogende vand eller brug tomater fra dåse. Soltørrede tomater og snackpeber gør bare suppen endnu mere aromatisk og ægte rød

- 4 Personer
Ingredienser
4 stk | tomater (store) |
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | løg |
2 stk | fed hvidløg |
2 stk | snackpebre |
75 g | soltørrede tomater |
1 spsk. | frisk oregano |
lidt | vand |
lidt | balsamico |
- | Lidt peber og salt |
Tilbehør
- | brød |
- | fetaost |
- | frisk kørvel |
Sådan gør du
- 1.Lav et lille x-snit i toppen af hver tomat, og overhæld tomaterne med kogende vand. Lad dem ligge i vandet i 2 minutter, hæld vandet fra, og hæld herefter iskoldt vand over. Fjern skindet på tomaterne med en lille kniv. Skær tomaterne i mindre stykker.
- 2.Varm olien i en gryde, og steg hvidløg og løg klare og let møre over middel varme. Tilsæt snackpeber og soltørrede tomater, og steg yderligere et par minutter. Hæld ca. 2 dl vand på, tilsæt tomater og oregano.
- 3.Lad det simre over middel til høj varme i ca. 25 min., til grøntsagerne er møre. Tag lidt af væsken fra og blend suppen, juster konsistensen med væsken. Smag suppen til med salt, peber og balsamico, lidt ad gangen
- 4.Server suppen varm med grillet brød, feta og kørvel.