Toast med ost, grønkålspesto og syltede rødløg
- 4 Personer
Syltede rødløg
2 stk. | rødløg |
1.5 dl. | æblecidereddike |
1 dl. | vand |
1 spsk. | honning |
1 tsk. | peberkorn |
Grønkålspesto
4 stængler | grønkål |
1 håndfuld | frisk basilikum |
50 g | mandler, ristede |
1.5 dl. | olivenolie |
0.5 stk. | citron, saft |
30 g | fast ost modnet, fx Thybo |
1.5 tsk. | flagesalt |
Toast
4 skiver | surdejsbrød eller lignende |
300 g | brune champignon |
250 g | frisk spinat |
2 spsk. | smør |
100 g | fast ost modnet, fx Thybo |
Sådan gør du
-
1Start med at lave syltede rødløg ved at snitte rødløg i fine skiver. Hæld dem på et skoldet glas.
-
2Bland æblecidereddike, vand, honning og peberkorn i en gryde, og kog lagen op. Hæld eddikelagen over rødløg, kom låg på, og lad trække i minimum 45-60 minutter.
-
3Riv grønkål af stænglerne, og kom bladene i en minihakker eller foodprocessor. Hak de ristede mandler groft, og blend sammen med resten af ingredienserne. Smag til med salt og tilsæt evt. mere olie, hvis pestoen ikke er flydende nok.
-
4Lav toasten færdig ved at skære champignon i tynde skiver og svitse dem på en pande med spinat og smør, til spinaten falder sammen.
-
5Rist brødet, og smør et godt lag pesto på. Riv et pænt lag ost over, og top med spinat, svampe og syltede rødløg. Riv mere ost på toppen, og drys med flagesalt.