Timianmarinerede lammespyd med varm perlebygsalat
AFTENSMAD

Timianmarinerede lammespyd med varm perlebygsalat

Kødet skal marinere et par timer på køl, så er smagen sikret. Perlebyg som tilbehør er et sundt alternativ til ris.
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g lammekød (kølle. culotte, bov)
2 stk. løg
2 stk. rødløg
6 stilke timian
2 spsk. olivenolie
lidt salt og sort peber
300 g Perlebyg
2 stk. søde kartofler
1 stk. aubergine
1 spsk. citronsaft

Sådan gør du

  1. 1
    Skær kød og løg i mindre stykker, og sæt på spyd.
  2. 2
    Rib timianbladene, og kom i en skål med olie, salt og peber.
  3. 3
    Gnid olie med timian på spyddene, og lad marinere i køleskabet et par timer. Tag ud 30 minutter, før de skal steges.
  4. 4
    Kog perlespelt efter anvisning.
  5. 5
    Skær søde kartofler i små tern, og steg dem møre og gyldne i olie.
  6. 6
    Skær aubergine i skiver, og steg dem gyldne i olie på en pande.
  7. 7
    Bland den kogte perlebyg med stegte kartofler og aubergine, og vend med citronsaft.
  8. 8
    Steg spyddene gyldne i olie på en pande eller i ovnen ved 225 grader, og servér til perlebyggen.

Tip!

Perlebygsalaten smager også dejligt i madpakken