Timianmarinerede lammespyd med varm perlebygsalat
- 4 Personer
Ingredienser
600 g | lammekød (kølle. culotte, bov) |
2 stk. | løg |
2 stk. | rødløg |
6 stilke | timian |
2 spsk. | olivenolie |
lidt | salt og sort peber |
300 g | Perlebyg |
2 stk. | søde kartofler |
1 stk. | aubergine |
1 spsk. | citronsaft |
Sådan gør du
-
1Skær kød og løg i mindre stykker, og sæt på spyd.
-
2Rib timianbladene, og kom i en skål med olie, salt og peber.
-
3Gnid olie med timian på spyddene, og lad marinere i køleskabet et par timer. Tag ud 30 minutter, før de skal steges.
-
4Kog perlespelt efter anvisning.
-
5Skær søde kartofler i små tern, og steg dem møre og gyldne i olie.
-
6Skær aubergine i skiver, og steg dem gyldne i olie på en pande.
-
7Bland den kogte perlebyg med stegte kartofler og aubergine, og vend med citronsaft.
-
8Steg spyddene gyldne i olie på en pande eller i ovnen ved 225 grader, og servér til perlebyggen.
Tip!
Perlebygsalaten smager også dejligt i madpakken