Tærte med flødeost, rosmarin og bær
- 6 Personer
Tærtebund
160 g | mel |
50 g | flormelis |
75 g | koldt smør i tern |
1 stk. | æg |
1 nip | salt |
1 spsk. | rosmarin, finthakket |
Fyld
100 g | flødeost evt. friskost el. gedeost. |
50 g | cremefraiche 18% |
1 spsk. | flydende honning |
1 stk. | æg |
Pynt
- | frisk rosmarin |
- | bær efter smag. Frugt kan også bruges |
Sådan gør du
-
1Saml alle ingredienser til bunden hurtigt til en homogen dej - ælt endelig ikke for meget. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet et par timer.
-
2Rul enten dejen ud og udstik cirkler, der passer til dine forme, eller mas bare dejen ud i formene med fingrene. Der er dej til en stor tærte eller seks små.
-
3Stik bundene med en gaffel. Bag tærterne i ovnen ved 180º i 10-13 minutter, til bunden er let gylden.
-
4Rør en creme af ost, cremefraiche, honning og æg. Brug evt. en stavblender, hvis den er svær at få glat. Fordel fyldet i tærterne. Man kan benytte forskellige slags oste til denne tærte, såsom flødeost, friskost eller gedeost.
-
5Færdigbag tærterne i ovnen i ca. 10 minutter, til cremen er fast og let gylden. Pynt med friske rosmarinkviste og bær og frugt efter smag.