Tærte med flødeost, rosmarin og bær
BAGVæRK

Tærte med flødeost, rosmarin og bær

Nem og lækker tærte med cremet flødeost, der pyntes med liflig rosmarin og friske bær. Se opskriften her.   Opskrifter:www.ostogko.dk
  • 6 Personer

Tærtebund

160 g mel
50 g flormelis
75 g koldt smør i tern
1 stk. æg
1 nip salt
1 spsk. rosmarin, finthakket

Fyld

100 g flødeost evt. friskost el. gedeost.
50 g cremefraiche 18%
1 spsk. flydende honning
1 stk. æg

Pynt

- frisk rosmarin
- bær efter smag. Frugt kan også bruges

Sådan gør du

  1. 1
    Saml alle ingredienser til bunden hurtigt til en homogen dej - ælt endelig ikke for meget. Pak dejen ind i film og lad den hvile i køleskabet et par timer. 
  2. 2
    Rul enten dejen ud og udstik cirkler, der passer til dine forme, eller mas bare dejen ud i formene med fingrene. Der er dej til en stor tærte eller seks små. 
  3. 3
    Stik bundene med en gaffel. Bag tærterne i ovnen ved 180º i 10-13 minutter, til bunden er let gylden. 
  4. 4
    Rør en creme af ost, cremefraiche, honning og æg. Brug evt. en stavblender, hvis den er svær at få glat. Fordel fyldet i tærterne. Man kan benytte forskellige slags oste til denne tærte, såsom flødeost, friskost eller gedeost.
  5. 5
    Færdigbag tærterne i ovnen i ca. 10 minutter, til cremen er fast og let gylden. Pynt med friske rosmarinkviste og bær og frugt efter smag.