Tacos med grillet tun og ærtesalsa
- 4 Personer
Ingredienser
16 stk | taco skaller små, majstacos |
300 g | tun frisk |
lidt | olie til stegning |
4 stk | avocadoer i skiver eller mosede |
2 stk | lime i både |
Ærtesalsa
150 g | slikært |
1 stk. | grøn chili mild |
2 stk | forårsløg finthakkede |
1 potte | koriander frisk, hakket |
4 spsk. | olivenolie |
1 fed | hvidløg fintrevet |
lidt | salt og sort peber |
1 stk. | Saft af en lime efter smag |
Sådan gør du
-
1Hvis slikærterne ikke er produceret i Danmark, så skold dem kort inden brug og læg dem i iskoldt vand bagefter. Skær dem i små tern, hak chilien og bland det med forårsløg og koriander i en skål. Vend olivenolie i. Smag til med hvidløg, salt og peber. Sæt salsaen på køl og tilsæt først lime lige inden servering (ellers bliver salsaen brun og kedelig).
-
2Lun eller grill tacos og pak dem i et viskestykke, så de holder sig lune indtil servering.
-
3Drys tunbøfferne med lidt salt. Varm en grillpande op over høj varme (eller tænd op i havegrillen). Pensl tunbøfferne med et tyndt lag olie og grill dem 1-2 min på hver side, så de kun lige får grillstriber. Frisk tun kan erstattes af tun på dåse, men undlad da at grille den.
-
4Skær tunbøfferne i tynde skiver og server dem sammen med tacos, avocado og salsa, som saml selv ved bordet, eller anret hver tacos med lidt avocado, tunstrimler og salsa på toppen. Server med lidt frisk lime på siden.