Tacos med grillet tun og ærtesalsa
FROKOST

Tacos med grillet tun og ærtesalsa

Hvis du savner de varmere himmelstrøg, så send dine smagsløg en tur til Asien og fyld dine tacos med grillet tunbøf, ærtesalsa og koriander. Servér den friske forårsret toppet med forårsløg og et strejf lime.
  • 4 Personer

Ingredienser

16 stk. taco skaller små, majstacos
300 g tun frisk
lidt olie til stegning
4 stk. avocadoer i skiver eller mosede
2 stk. lime i både

Ærtesalsa

150 g slikært
1 stk. grøn chili mild
2 stk. forårsløg finthakkede
1 potte koriander frisk, hakket
4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg fintrevet
lidt salt og sort peber
1 stk. Saft af en lime efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Hvis slikærterne ikke er produceret i Danmark, så skold dem kort inden brug og læg dem i iskoldt vand bagefter. Skær dem i små tern, hak chilien og bland det med forårsløg og koriander i en skål. Vend olivenolie i. Smag til med hvidløg, salt og peber. Sæt salsaen på køl og tilsæt først lime lige inden servering (ellers bliver salsaen brun og kedelig).
  2. 2
    Lun eller grill tacos og pak dem i et viskestykke, så de holder sig lune indtil servering.
  3. 3
    Drys tunbøfferne med lidt salt. Varm en grillpande op over høj varme (eller tænd op i havegrillen). Pensl tunbøfferne med et tyndt lag olie og grill dem 1-2 min på hver side, så de kun lige får grillstriber. Frisk tun kan erstattes af tun på dåse, men undlad da at grille den.
  4. 4
    Skær tunbøfferne i tynde skiver og server dem sammen med tacos, avocado og salsa, som saml selv ved bordet, eller anret hver tacos med lidt avocado, tunstrimler og salsa på toppen. Server med lidt frisk lime på siden.