Tacos med grillet laks og agurkesalsa
AFTENSMAD

Tacos med grillet laks og agurkesalsa

Her får du en frisk og lækker lakseanretning i tacos med hvidløg, chili og masser af grønt. Og så tager det kun 30 minutter.     
  • 4 Personer

Ingredienser

1 spsk. olivenolie
0.5 tsk. chipotle chilipulver
0.5 tsk. stødt spidskommen
- salt
4 stk. laksebøffer ,uden skind (ca. 500 g)

Agurkesalsa:

1.5 stk. agurker
2 stk. forårsløg ,finthakkede
1 stk. grøn chili ,finthakket
1 spsk. olivenolie
- En potte frisk koriander ,eller persille, hakket
- revet skal og saft fra 1 lime
- et nip sukker ,efter smag
3 spsk. mayonnaise
2 spsk. kold vand
1 fed hvidløg
- friskkværnet peber
16 stk. små majs tacos eller sprøde tacoskaller
- Pynt: Frisk koriander/persille

Sådan gør du

  1. 1
    Bland olivenolie, chilipulver, spidskommen og salt i bunden af en dyb tallerken. Vend laksebøfferne i blandingen og lad dem stå i tallerkenen og marinere i minimum 15 min.
  2. 2
    Lav imens agurkesalsa. Halvér agurken, skrab midten/kernerne ud med en ske og skær den i små tern.
  3. 3
    Rør agurketernene sammen med resten af ingredienserne til salsaen i en skål og smag til med sukker og salt.
  4. 4
    Rør mayonnaise sammen med vand, hvidløg og peber i en anden skål til en tyktflydende konsistens.
  5. 5
    Varm grill/grillpande op over høj varme. Gril laksebøfferne i ca. 3-4 min. på hver side, så de får grillstriber og stegeoverflade, men ikke er fuldt gennemstegt.
  6. 6
    Lun evt. tacos efter anvisning på pakken. Skær laksen i mundrette stykker. Top herefter tacos med agurkesalsa, laks og dryp med hvidløgsmayo – pynt med ekstra frisk koriander og server straks.
  7. 7
    TIP: Skal det gå rigtig stærkt, så brug varmrøget laks direkte fra pakken i pkt. 6 i stedet for at stege laksebøffer.