Tacos med grillet laks og agurkesalsa
- 4 Personer
Ingredienser
1 spsk. | olivenolie |
0.5 tsk. | chipotle chilipulver |
0.5 tsk. | stødt spidskommen |
- | salt |
4 stk. | laksebøffer ,uden skind (ca. 500 g) |
Agurkesalsa:
1.5 stk. | agurker |
2 stk. | forårsløg ,finthakkede |
1 stk. | grøn chili ,finthakket |
1 spsk. | olivenolie |
- | En potte frisk koriander ,eller persille, hakket |
- | revet skal og saft fra 1 lime |
- | et nip sukker ,efter smag |
3 spsk. | mayonnaise |
2 spsk. | kold vand |
1 fed | hvidløg |
- | friskkværnet peber |
16 stk. | små majs tacos eller sprøde tacoskaller |
- | Pynt: Frisk koriander/persille |
Sådan gør du
-
1Bland olivenolie, chilipulver, spidskommen og salt i bunden af en dyb tallerken. Vend laksebøfferne i blandingen og lad dem stå i tallerkenen og marinere i minimum 15 min.
-
2Lav imens agurkesalsa. Halvér agurken, skrab midten/kernerne ud med en ske og skær den i små tern.
-
3Rør agurketernene sammen med resten af ingredienserne til salsaen i en skål og smag til med sukker og salt.
-
4Rør mayonnaise sammen med vand, hvidløg og peber i en anden skål til en tyktflydende konsistens.
-
5Varm grill/grillpande op over høj varme. Gril laksebøfferne i ca. 3-4 min. på hver side, så de får grillstriber og stegeoverflade, men ikke er fuldt gennemstegt.
-
6Lun evt. tacos efter anvisning på pakken. Skær laksen i mundrette stykker. Top herefter tacos med agurkesalsa, laks og dryp med hvidløgsmayo – pynt med ekstra frisk koriander og server straks.
-
7TIP: Skal det gå rigtig stærkt, så brug varmrøget laks direkte fra pakken i pkt. 6 i stedet for at stege laksebøffer.