Tacos med grillet laks og agurkesalsa
AFTENSMAD

Tacos med grillet laks og agurkesalsa

Her får du en frisk og lækker lakseanretning i tacos med hvidløg, chili og masser af grønt. Og så tager det kun 30 minutter.     
  • 4 Personer

Grillet laks:

1 spsk. olivenolie
0.5 tsk. chipotle chilipulver
0.5 tsk. stødt spidskommen
- salt
4 stk. laksebøffer ,uden skind (ca. 500 g)

Agurkesalsa:

1.5 stk. agurker
2 stk. forårsløg ,finthakkede
1 stk. grøn chili ,finthakket
1 spsk. olivenolie
1 bundt frisk koriander eller persille (hakket)
- revet skal og saft fra 1 lime
- et nip sukker ,efter smag

Dressing:

3 spsk. mayonnaise
2 spsk. koldt vand
1 fed hvidløg
- friskkværnet peber

Derudover:

12 små majs tacos eller sprøde taco-skaller
- frisk koriander til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Bland olivenolie, chilipulver, spidskommen og salt i bunden af en dyb tallerken. Vend laksebøfferne i blandingen, og lad dem stå i tallerkenen og marinere i minimum 15 minutter.
  2. 2
    Lav imens agurkesalsaen. Halvér agurken, skrab midten/kernerne ud med en ske, og skær resten af agurken i små tern.
  3. 3
    Kom agurketernene i en skål sammen med resten af ingredienserne til salsaen, og rør dem sammen. Smag til med sukker og salt.
  4. 4
    Rør mayonnaise sammen med vand, presset hvidløg og friskkværnet peber i en anden skål. Det skal have en tyktflydende konsistens.
  5. 5
    Varm grill/grillpande op til høj varme. Gril laksebøfferne i ca. 3-4 minutter på hver side, så de får grillstriber og stegeoverflade, men ikke er fuldt gennemstegt.
  6. 6
    Lun evt. tacos efter anvisning på pakken. Del laksen i mundrette stykker. Fyld herefter tacos med agurkesalsa, laks og hvidløgsmayo. Pynt med frisk koriander, og server straks.
  7. 7
    Skal det gå rigtig stærkt? Så brug varmrøget laks direkte fra pakken i stedet for at stege laksebøffer.