Svinemørbrad med parma og salvie – alt i ovnen
FROKOST

Svinemørbrad med parma og salvie – alt i ovnen

Nem svinemørbrad på 30 minutter, næsten som at være i Italien!
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stor svinemørbrad
lidt peber
100 g parmaskinke
12 salvieblade
600 g modne cherrytomater
2 spsk. olivenolie
1 kg kartofler
- salt
1 glas velafdryppede kapers

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. 2
    Ordn svinemørbraden, og krydr med peber. Pak mørbraden ind i parmaskinke, og stik salviebladene ind imellem skiverne af parmaskinke.
  3. 3
    Læg mørbraden i et ildfast fad. Skær tomater lige over, og læg dem ved siden af kødet. Dryp olie over både kød og tomater.
  4. 4
    Skær kartoflerne lige over, og vend med olie, salt og peber. Kom kartoflerne på en bradepande med bagepapir, og sæt bradepanden i ovnen. Sæt fadet med svinemørbraden og tomaterne ind på en rist over kartoflerne.
  5. 5
    Både svinemørbrad og kartofler er klar efter ca. 30 minutter. Skru eventuelt lidt ned for temperaturen den sidste tid.
  6. 6
    Hæld kapers hen over kartoflerne, når der mangler ca. 10 minutter af stegetiden.
  7. 7
    Skær mørbrad i skiver, og server dem med kartofler og tomater.

Tip!

Lav 2 mørbrad med salvie og parmaskinke, når du er i gang. Smager nemlig herligt koldt i tynde skiver i en salat.