Svinemørbrad med parma og salvie – alt i ovnen
FROKOST

Svinemørbrad med parma og salvie – alt i ovnen

Nem svinemørbrad på 30 minutter, næsten som at være i Italien
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. stor svinemørbrad
lidt peber
100 g parmaskinke
12 stk. salvieblade
600 g modne cherrytomater
2 spsk. olivenolie
- salt
1 glas velafdryppede kapers
1 kg kartofler

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader varmluft.  
  2. 2
    Ordn mørbraden, og krydr med peber. Pak nu mørbraden ind i parmaskinke, og stik salvieblade ind imellem hver skive skinke.  
  3. 3
     Læg den i en ildfast form. Skær tomater lige over og læg ved siden af kødet. Dryp olie over både kød og tomater.  
  4. 4
     Skær kartoflerne lige over og vend med olie, salt og peber. Kom kartoflerne på en bradepande med bage-papir. Sæt bradepanden i ovnen.   
  5. 5
     Både svinemørbrad og kartofler er klar efter ca. 30 minutter. Skru eventuelt ned i grader den sidste tid.   
  6. 6
    Hæld kapers hen over kartoflerne, når der mangler  10 minutter af stegetiden.  
  7. 7
    Skær mørbrad i humpler eller skiver, og server dem med kartofler og tomater.   

Tip!

Lav 2 mørbrad med salvie og parmaskinke, når du er i gang. Smager nemlig herligt koldt i tynde skiver i en salat.