Svenske kanelsnegle med perlesukker
- 16 Personer
Ingredienser
100 g | smør |
5 dl. | letmælk |
50 g | gær |
0.5 tsk. | salt |
1 tsk. | stødt kardemomme |
1 dl. | sukker |
1 stk. | æg |
- | Ca. 800 g hvedemel |
- | Kanelfyld: |
150 g | blødt smør |
1.5 dl. | sukker |
3 tsk. | kanel |
1 stk. | æg til pensling |
- | perlesukker |
Sådan gør du
-
116 store kanelsnegle.
-
2Smelt smørret i en gryde og kom mælken i gryden.
-
3Hæld blandingen i en skål.
-
4Kom gær, salt, sukker og et æg i skålen og rør godt rundt.
-
5Kom melet i lidt efter lidt, og rør rundt, til du har en smidig dej.
-
6Dæk dejen med viskestykke og lad hæve i 30-45 minutter.
-
7Pres luften ud af dejen.
-
8Rul dejen ud til en ca. 25x50 cm stor firkant.
-
9Rør kanelfyldet sammen, og smør på dejen.
-
10Dejen rulles sammen som en roulade fra den lange ende.
-
11Skær i lige store skiver.
-
12Læg skiverne på 2 bageplader med bagepapir.
-
13Enden puttes under sneglen.
-
14Efterhæver under viskestykke i ca. 20 min.
-
15Sæt varmluftsovnen på 210 grader.
-
16Pensl sneglene med æg og drys med perlesukker.
-
17Sæt begge bageplader i ovnen og bag sneglene let brune i ca. 12 minutter.