Svenske kanelsnegle med perlesukker
Hvem elsker ikke en saftig, hjemmebagt kanelsnegl med lækker kanelremonce? Spar endelig ikke på smørret, hvis du vil have den helt rigtige konsistens.

- 16 Personer
Ingredienser
100 g | smør |
5 dl. | letmælk |
50 g | gær |
tsk. | salt |
1 tsk. | stødt kardemomme |
1 dl. | sukker |
1 stk. | æg |
- | Ca. 800 g hvedemel |
- | Kanelfyld: |
150 g | blødt smør |
1.5 dl. | sukker |
3 tsk. | kanel |
1 stk. | æg til pensling |
- | perlesukker |
Sådan gør du
- 1.16 store kanelsnegle.
- 2.Smelt smørret i en gryde og kom mælken i gryden.
- 3.Hæld blandingen i en skål.
- 4.Kom gær, salt, sukker og et æg i skålen og rør godt rundt.
- 5.Kom melet i lidt efter lidt, og rør rundt, til du har en smidig dej.
- 6.Dæk dejen med viskestykke og lad hæve i 30-45 minutter.
- 7.Pres luften ud af dejen.
- 8.Rul dejen ud til en ca. 25x50 cm stor firkant.
- 9.Rør kanelfyldet sammen, og smør på dejen.
- 10.Dejen rulles sammen som en roulade fra den lange ende.
- 11.Skær i lige store skiver.
- 12.Læg skiverne på 2 bageplader med bagepapir.
- 13.Enden puttes under sneglen.
- 14.Efterhæver under viskestykke i ca. 20 min.
- 15.Sæt varmluftsovnen på 210 grader.
- 16.Pensl sneglene med æg og drys med perlesukker.
- 17.Sæt begge bageplader i ovnen og bag sneglene let brune i ca. 12 minutter.
Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert og #weekend og gæster