Suppe med peberfrugt og soltørrede tomater
AFTENSMAD

Suppe med peberfrugt og soltørrede tomater

Suppen her egner sig godt til sommerhalvåret, og så længe peberfrugt er i sæson. Opskriften er fra bogen ”Grøn mad - grøn energi. 100 opskrifter til en grønnere livsstil” af Johanne Mosgaard.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 løg
400 g røde peberfrugter eller snackpebre
2 squash
3 spsk. olie
1.5 tsk. sød paprika
1 tsk. cayennepeber (kan udelades)
1 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret oregano
2 fed hvidløg
2 spsk. soltørrede tomater
400 g hakkede tomater
1 grøntsagsbouillonterning
4 dl. vand
2.5 dl. madlavningsfløde eller kokosmælk
- salt
- peber


Til servering

1 bundt frisk basilikum
40 g ristede pinjekerner
- brød

Sådan gør du

  1. 1
    Hak løg, peberfrugter og squash groft.
  2. 2
    Varm en stor gryde med olie, og start med at stege grøntsagerne godt igennem, til de bliver gyldne.
  3. 3
    Tilsæt sød paprika, cayennepeber, timian, oregano og presset hvidløg, og steg det et par minutter, så krydderierne bliver stegt af.
  4. 4
    Tilsæt soltørrede tomater, hakkede tomater, grøntsagsbouillonterning, vand og madlavningsfløde, og bring grydens indhold i kog.
  5. 5
    Skru ned til middel varme, og lad suppen simre i 10-15 minutter.
  6. 6
    Blend grydens indhold helt cremet med en stavblender.
  7. 7
    Smag den cremede suppe til med salt og peber. Top suppen med friskhakket basilikum og ristede pinjekerner. Servér med brød til.