Sticks med nudler
AFTENSMAD

Sticks med nudler

Hvis du troede, nudler og grillspyd var uforenelige, så tro om igen! Vi laver kinainspirerede sticks med rødding og svampe, som smager skønt med nudler til.
  • 4 Personer

Ingredienser

8 træspyd
400 g rødding eller tun
200 g champignon
- salt og peber
1 fed hvidløg
1 spsk. friskrevet ingefær
0.5 citron saften
2 spsk. sesamolie
2 spsk. friskhakket, bredbladet persille
250 g nudler
2 spsk. sojasauce
2 spsk. vermouth
1 tsk. sukker
1 stk. agurk

Sådan gør du

  1. 1
    Læg træspydene i en skål med vand i 30 minutter, så de ikke brænder i ovnen.
  2. 2
    Sæt ovnen på 225 grader.
  3. 3
    Skær fisk og svampe i mundrette stykker, og kom på spydene.
  4. 4
    Drys med salt og peber.
  5. 5
    Bland revet hvidløg, ingefær, citronsaft og sesamolie på et fad.
  6. 6
    Vend sticksene heri, og læg dem på en bradepande med bagepapir.
  7. 7
    Steg spydene i ca. 10 minutter.
  8. 8
    Vend et par gange undervejs.
  9. 9
    Du kan også med fordel stege dem på en grillpande.
  10. 10
    Tilbered nudler efter anvisning.
  11. 11
    Afdryp, og skyl i koldt vand.
  12. 12
    Kom soja, vermouth og lidt sukker i en skål.
  13. 13
    Vend nudler heri.
  14. 14
    Skær agurk i tynde skiver, vend i.
  15. 15
    Drys persille på de nystegte spyd, og server med nudler.