Stegt flæsk med persillesovs
- 4 Personer
Ingredienser
800 g | stegeflæsk i skiver |
1 kg | kartofler |
Persillesovs
50 g | smør |
4 spsk. | hvedemel |
dl. | sødmælk |
1 stk. | stort bundt persille skyllet og finthakket |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 200 grader, varmluft. Fordel flæskeskiverne på en bageplade med bagepapir. Steg dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne, og vend dem gerne undervejs. Læg den sprøde flæsk på fedtsugende papir, og drys med groft salt.
-
2Skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde med vand og salt. Bring vandet i kog. Kog kartoflerne i 10-12 minutter, sluk for blusset, og lad dem trække i vandet i yderligere 5 minutter.
-
3Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og pisk til en ensartet konsistens. Tilsæt mælken lidt ad gangen under konstant piskning. Kog sovsen igennem i ca. 5 minutter, så melsmagen forsvinder. Tilsæt hakket persille, og smag til med salt og peber.
-
4Server stegt flæsk med persillesovs og kogte kartofler.