Stegt fisk med rosenkål i sursød sauce
AFTENSMAD

Stegt fisk med rosenkål i sursød sauce

Den bitre rosenkål bliver her svøbt i en sød sauce, som gør den mere spisevenlig for kålfanatikere. 
  • 4 Personer

Ingredienser

600 g fiskefilet med skind
- salt og peber
- olie
2 stk. løg
400 g rosenkål
2 g rønne peberfrugter
2 stk. fed hvidløg
1 spsk. sambal oelek ( indonesisk chilipasta)
1 spsk. lime Sojasauce

Sådan gør du

  1. 1
    Drys salt og peber på fisken og skær nogle snit i skindet ( så det ikke trækker sig helt sammen).
  2. 2
    Læg fisken med skindsiden ned i varm olie på en teflonpande og hold den let nede med en palet.
  3. 3
    Steg sprød, og vend lige til sidst.
  4. 4
    Skær løgene i skiver og svits i olie på en anden pande.
  5. 5
    Tilsæt de ordnede rosenkål, de kan evt. halveres.
  6. 6
    Skær peberfrugterne i lidt grove stykker og svits med.
  7. 7
    Svits under omrøring i 5 minutter.
  8. 8
    Riv hvidløg ned i panden, og kom sambal oelek heri.
  9. 9
    Vend rundt og smag til med limesaft og soja.
  10. 10
    Server grøntsagerne til fisken.