Spicy, mør gris i tortillas
- 4 Personer
- 60 Minutes
Krydderiblanding
1.5 tsk. | salt |
1 tsk. | spidskommen, stødt |
1 tsk. | knust rosenpeber |
1 tsk. | koriander, stødt |
1 tsk. | brun farin |
2 spsk. | vand |
Kød
1.2 kg | ribbensteg eller magert kogeflæsk |
25 g | smør |
2 stk. | rødløg. i skiver |
1.5 dl. | porter eller oksefond |
0.25 tsk. | kanel |
0.25 tsk. | chiliflager, tørrede eller stødt chili |
1 spsk. | brun farin |
0.5 spsk. | æbleeddike |
- | salt |
Tilbehør
- | finthakket grønkål |
- | creme fraiche |
- | tortillas |
- | rødløg. vendt i limesaft |
Sådan gør du
-
1Svinebryst: Bland salt, krydderier, farin i en skål. Skær svinebrystet i 4-6 firkanter, fjern sværene, og kom dem i en frysepose. Hæld krydderblandingen i fryseposen, og massér det på kødet, så det er helt dækket. Har du tid, så lad det gerne ligge nogle timer på køl i posen.
-
2Tænd ovnen på 120 grader. Varm smørret i en ovnfast stegegryde, og brun kødet på alle sider.
-
3Kom løgene ved, og lad dem stege med i 3-4 min., til det hele er gyldent. Hæld øllet ved, sammen med kanel, chili, farin, honning og æbleeddike.
-
4Læg låg på gryden. Sæt kødet i ovnen, og lad det simre her i min. 4 timer, til det er helt mørt. Du kan alternativt tilberede kødet i en lille bradepande dækket med alufolie.
-
5Servering: Kog evt. stegeskyen ind over middel varme, så det næsten bliver en glasering på kødet. Lun evt. tortillas, pakket i folie, ved 100 grader i 10 min.
-
6Server de lune tortillas toppet med skiver af det møre svinekød, grønkål, majs, og dryp med cremefraiche.
Tip!
Smid ikke sværene fra ribbensstegen ud, skær dem i skiver, steg dem sprøde i ovnen ved 200 grader med lidt salt, og drys dem over tortillaerne ved servering.