Spicy græskarsuppe med rå marineret fennikel
Server suppen varm eller kold toppet med cremefraiche, røgede mandler og frisk brøndkarse.

- 4 Personer
Ingredienser
1 spsk. | neutral olie evt. olivenolie |
1 stk. | løg |
2 stk | fed hvidløg |
1 cm | ingefær |
1 spsk. | karry |
1 l. | grøntsagsbouillon |
1 stk. | Hokaido græskar Gerne stort |
4 spsk. | cremefraiche |
lidt | citronsaft Brug evt. hvidvinseddikke |
- | Lidt salt og peber |
- | saften fra 1 appelsin |
- | ristede græskarkerner |
lidt | olivenolie |
2 stk | fennikel |
Sådan gør du
- 1.Varm olien i en gryde og steg løg, hvidløg, ingefær med karry over middel varme, til løgene er klare og let møre.
- 2.Tilsæt fennikel, og steg yderligere et par minutter. Hæld bouillon på og tilsæt græskar.
- 3.Lad det simre over middel til høj varme i ca. 20 min, til grøntsagerne er møre. Tag lidt af væsken fra og blend suppen, juster konsistensen med væsken. Smag suppen til med cremefraiche, salt, peber og citron eller hvidvinseddike, lidt ad gangen.
- 4.Topping: Skær den anden fennikel i meget tynde skiver, brug gerne et mandolinjern. Vend fennikel med saften af appelsinen, lidt salt og peber.
- 5.Server suppen varm, og top med marineret fennikel, græskarkerner og lidt olie.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #forret