Spaghetti med porrer og citron
AFTENSMAD

Spaghetti med porrer og citron

Opskriften er fra kogebogen 'Pasta' af Trine Hahnmann.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Det skal du bruge:

500 g spaghetti
4 porrer (ca. 500g)
1 bundt kørvel
5 timiankviste
- skal fra 1 økologisk citron
1 spsk. knust sort peber
1 dl hvidvin
2.5 dl piskefløde
3 spsk. friskrevet parmesanost
2 spsk. jomfru olivenolie
- salt

Til servering:

50 g friskreven parmesanost

Sådan gør du

  1. 1
    Skær porrerne i skiver, og hak kørvel fint.
  2. 2
    Kom vand i en stor gryde, tilsæt en håndfuld salt, og lad det koge op. Kog pastaen i 8-9 minutter, til den er al dente.
  3. 3
    Varm olie op i en sauterpande, tilsæt timian, citronskal og sort peber, og lad det simre ved lav varme i 2-3 minutter. Tilsæt porrer, og lad det simre i 2-3 minutter.
  4. 4
    Tilsæt hvidvin, og lad det simre i 5 minutter, og tilsæt til sidst piskefløde, parmesan og kørvel – gem lidt til drys, og lad det simre yderligere i 4-5 minutter. Smag til med salt.
  5. 5
    Dræn derefter spaghettien i et dørslag, og gem lidt af pastavandet.
  6. 6
    Kom pastaen i porresaucen, vend godt rundt, og tilsæt evt. lidt pastavand, hvis retten skal være mere cremet, og smag til med salt.
  7. 7
    Drys med kørvel, og server straks med friskrevet parmesan.

Tip!

For danskerne er pasta blevet hverdagens comfort food, men også noget, vi spiser, når vi er sammen. I denne bog "Pasta" inspirerer Trine Hahnemann til at lave flere end de 3-4 klassiske retter, det normalt bliver til for de fleste.