Sovsen til det hele

En overraskende nem sovs, som går til det meste. Krydderier og grøntsager blendes sammen, så smagen bliver endnu kraftigere.
Sovsen til det hele
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. løg
2 stk persillerødder
2 dl. rødvin
1 stk. ds. flåede tomater
- en bouillonterning
- idt tørret timian
1 dl. piskefløde
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1.Begynd med at hakke løget
  2. 2.Varm olie op i en gryde, og svits det hakkede løg i olien.
  3. 3.Skær persillerødderne i tern, og svits dem med i olien.
  4. 4.Ingen af delene må ændre farve.
  5. 5.De skal blot være klare og blanke.
  6. 6.Sovsen skal have syre.
  7. 7.Hæld 2 dl af en rest rødvin over de svitsede grøntsager i gryden.
  8. 8.Eller bland 1 skefuld vineddike i 2 dl vand og hæld over.
  9. 9.Det hele simrer nu i fem minutter.Hæld de flåede tomater i gryden og tilsæt 3 dl vand, 1 dl piskefløde, 1 bouillonterning og lidt timian.
  10. 10.Lad sovsen simre i 10 minutter, så er grøntsagerne møre.
  11. 11.Nu skal grøntsagerne blendes. Det er nemt med en stavblender, så sovsen kan blive i gryden.
  12. 12.Kom lidt ekstra vand i, hvis sovsen er for tyk.
  13. 13.Smag til med salt, peber og riv lidt hvidløg i, hvis du har lyst.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør og #få ingredienser