Sovsen til det hele
SNACKS OG TILBEHøR

Sovsen til det hele

En overraskende nem sovs, som går til det meste. Krydderier og grøntsager blendes sammen, så smagen bliver endnu kraftigere.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. løg
2 stk persillerødder
2 dl. rødvin
1 stk. ds. flåede tomater
- en bouillonterning
- idt tørret timian
1 dl. piskefløde
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Begynd med at hakke løget
  2. 2
    Varm olie op i en gryde, og svits det hakkede løg i olien.
  3. 3
    Skær persillerødderne i tern, og svits dem med i olien.
  4. 4
    Ingen af delene må ændre farve.
  5. 5
    De skal blot være klare og blanke.
  6. 6
    Sovsen skal have syre.
  7. 7
    Hæld 2 dl af en rest rødvin over de svitsede grøntsager i gryden.
  8. 8
    Eller bland 1 skefuld vineddike i 2 dl vand og hæld over.
  9. 9
    Det hele simrer nu i fem minutter.Hæld de flåede tomater i gryden og tilsæt 3 dl vand, 1 dl piskefløde, 1 bouillonterning og lidt timian.
  10. 10
    Lad sovsen simre i 10 minutter, så er grøntsagerne møre.
  11. 11
    Nu skal grøntsagerne blendes. Det er nemt med en stavblender, så sovsen kan blive i gryden.
  12. 12
    Kom lidt ekstra vand i, hvis sovsen er for tyk.
  13. 13
    Smag til med salt, peber og riv lidt hvidløg i, hvis du har lyst.