Sovsen til det hele
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | løg |
2 stk | persillerødder |
2 dl. | rødvin |
1 stk. | ds. flåede tomater |
- | en bouillonterning |
- | idt tørret timian |
1 dl. | piskefløde |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Begynd med at hakke løget
-
2Varm olie op i en gryde, og svits det hakkede løg i olien.
-
3Skær persillerødderne i tern, og svits dem med i olien.
-
4Ingen af delene må ændre farve.
-
5De skal blot være klare og blanke.
-
6Sovsen skal have syre.
-
7Hæld 2 dl af en rest rødvin over de svitsede grøntsager i gryden.
-
8Eller bland 1 skefuld vineddike i 2 dl vand og hæld over.
-
9Det hele simrer nu i fem minutter.Hæld de flåede tomater i gryden og tilsæt 3 dl vand, 1 dl piskefløde, 1 bouillonterning og lidt timian.
-
10Lad sovsen simre i 10 minutter, så er grøntsagerne møre.
-
11Nu skal grøntsagerne blendes. Det er nemt med en stavblender, så sovsen kan blive i gryden.
-
12Kom lidt ekstra vand i, hvis sovsen er for tyk.
-
13Smag til med salt, peber og riv lidt hvidløg i, hvis du har lyst.