Søde restepandekager
DESSERT

Søde restepandekager

Rester kan bruges til andet end aftensmad, og her ryger resten af morgenens havregrød eller gårsdagens kogte ris i en pandekagedej. Det giver små tykke og saftige pandekager, som er gode varme og nybagte eller kolde i madpakken dagen efter.
  • 0 Personer

Ingredienser

200 g afkølet havregrød eller risengrød, kogte ris, hytteost
200 g moset frugt eller revet (f.eks. æble eller banan)
3 stk. æg str. M/L
3 spsk. hvedemel
0.5 spsk. honning
0.5 tsk. stødt kanel
0.5 tsk. bagepulver
0.25 tsk. fint salt
- smør eller olie, til stegning

Sådan gør du

  1. 1
    Rør alle ingredienserne sammen og lad blandingen trække 10 min. Juster eventuelt konsistensen med ekstra mel eller mælk. Den skal være tyktflydende.
  2. 2
    Varm smør eller olie på en pande over middel varme og steg flere klatkager med hver 2-3 spsk. dej ad gangen, i ca. 3 min. på hver side, til de er gyldne og faste.  
  3. 3
    Server klatkagerne lune, sammen med sirup, syltetøj og/eller græsk yoghurt.