Smuldretærte med æble og blåbær - Ingefærvand hertil
BAGVæRK

Smuldretærte med æble og blåbær - Ingefærvand hertil

Denne smuldertærte med ingefærsaft udgør et godt søndagsprojekt for børnefamilien. Lav en station til tærtebagning og en station til saftlavning, så de små får hver deres opgaver. 
  • 4 Personer

ingredienser

2 dl. havregryn
1 dl. fuldkornshvedemel
1 spsk. sukker
50 g smør
3 stk. æbler
200 g blåbær
1 dl. græsk yoghurt 2 %
- En knold ingefær
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. citronsaft
8 dl. koldt vand
- Evt. Isterninger

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 200 grader.
  2. 2
    Bland havregryn, fuldkornshvede og sukker i en skål.
  3. 3
    Skær smørret i mindre stykker og kom i skålen.
  4. 4
    Vend dejen sammen med fingrene.
  5. 5
    Den samler sig ikke men bliver til smulder.
  6. 6
    Skær æblerne i tynde skiver og kom i en tærteform.
  7. 7
    Drys blåbær over.
  8. 8
    Fordel nu dejen over frugt og bær og stil i ovnen i 20-25 minutter.
  9. 9
    Skræl ingefæren og riv den på den fine side af rivejernet ned i en mindre sigte.
  10. 10
    Du skal bruge 2-3 spsk revet ingefær.
  11. 11
    Pres nu ingefæren saften ned i en kande.
  12. 12
    Rør honningen ud heri og kom citronsaft og vand heri.
  13. 13
    Server den lune tærte med en skefuld græsk yoghurt og et glas ingefærsaft.