Smuldretærte med æble og blåbær - Ingefærvand hertil
- 4 Personer
ingredienser
2 dl. | havregryn |
1 dl. | fuldkornshvedemel |
1 spsk. | sukker |
50 g | smør |
3 stk. | æbler |
200 g | blåbær |
1 dl. | græsk yoghurt 2 % |
- | En knold ingefær |
1 spsk. | akaciehonning |
1 spsk. | citronsaft |
8 dl. | koldt vand |
- | Evt. Isterninger |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 200 grader.
-
2Bland havregryn, fuldkornshvede og sukker i en skål.
-
3Skær smørret i mindre stykker og kom i skålen.
-
4Vend dejen sammen med fingrene.
-
5Den samler sig ikke men bliver til smulder.
-
6Skær æblerne i tynde skiver og kom i en tærteform.
-
7Drys blåbær over.
-
8Fordel nu dejen over frugt og bær og stil i ovnen i 20-25 minutter.
-
9Skræl ingefæren og riv den på den fine side af rivejernet ned i en mindre sigte.
-
10Du skal bruge 2-3 spsk revet ingefær.
-
11Pres nu ingefæren saften ned i en kande.
-
12Rør honningen ud heri og kom citronsaft og vand heri.
-
13Server den lune tærte med en skefuld græsk yoghurt og et glas ingefærsaft.