Små hotdogs
- 4 Personer
Det skal du bruge:
175 g | cocktailpølser |
1 stk. | løg |
100 g | Agurkesalat |
2 stk | baguettes |
- | Bearnaisemayo |
5 spsk. | ristede løg |
- | smør |
- | karse |
- | olie |
Bearnaisemayo:
4 stilke | frisk estragon |
1 stk. | æg størelse M/L |
1 tsk. | sød sennep |
3 tsk. | bearnaiseessens |
3 dl. | olie |
- | citronsaft |
- | salt |
Sådan gør du
-
1På en pande med lidt olie steges cocktailpølserne ved lav varme over længere tid, så de ikke sprækker. De skal stege i cirka 30 minutter. Hak løg og agurkesalat fint, og rør sammen. Skær baguetterne i skiver på 3-4 cm, og steg dem på skæresiderne på en pande med lidt smør, indtil de er gyldne på begge sider. Lav et godt snit ned i toppen af brødene, kom en cocktailpølse i hvert brød fulgt af bearnaisemayonnaise, agurkesalat- og løgmiks og ristede løg, og top til sidst med karse. Så er de klar til servering.
-
2Til bearnaisemayonnaisen rykkes bladene af estragonstilkene. Slå et æg ud i et højt glas, som passer til en stavblender. Kom salt, sød sennep og 1 tsk. essens i. Hæld forsigtigt 2 1/2 dl olie i. Sæt en stavblender ned i bunden af glasset, og kør i et par sekunder, før stavblenderen køres opad. Efter 10 sekunder vil du have en lækker tyk mayonnaise. Da der skal mere essens i, som er væske, skal der nu blendes 1/2 dl olie mere i. Tilføj de sidste 2 tsk. essens og estragonblade, og blend igen. Smag mayonnaisen til med citronsaft og godt med salt.