Små hotdogs
SNACKS OG TILBEHøR

Små hotdogs

Hotdog lavet med skiver af baguette, bliver til den perfekte lille bid. De er fyldt med en nem relish og hjemmelavet bearnaisemayo. Opskriften er fra Hyggemad – Snacks og små lækkerier af Julia Ring Olsen
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

175 g cocktailpølser
1 stk. løg
100 g Agurkesalat
2 stk. baguettes
- Bearnaisemayo
5 spsk. ristede løg
- smør
- karse
- olie

Bearnaisemayo:

4 stilke frisk estragon
1 stk. æg størelse M/L
1 tsk. sød sennep
3 tsk. bearnaiseessens
3 dl. olie
- citronsaft
- salt

Sådan gør du

  1. 1
    På en pande med lidt olie steges cocktailpølserne ved lav varme over længere tid, så de ikke sprækker. De skal stege i cirka 30 minutter. Hak løg og agurkesalat fint, og rør sammen. Skær baguetterne i skiver på 3-4 cm, og steg dem på skæresiderne på en pande med lidt smør, indtil de er gyldne på begge sider. Lav et godt snit ned i toppen af brødene, kom en cocktailpølse i hvert brød fulgt af bearnaisemayonnaise, agurkesalat- og løgmiks og ristede løg, og top til sidst med karse. Så er de klar til servering.
  2. 2
    Til bearnaisemayonnaisen rykkes bladene af estragonstilkene. Slå et æg ud i et højt glas, som passer til en stavblender. Kom salt, sød sennep og 1 tsk. essens i. Hæld forsigtigt 2 1/2 dl olie i. Sæt en stavblender ned i bunden af glasset, og kør i et par sekunder, før stavblenderen køres opad. Efter 10 sekunder vil du have en lækker tyk mayonnaise. Da der skal mere essens i, som er væske, skal der nu blendes 1/2 dl olie mere i. Tilføj de sidste 2 tsk. essens og estragonblade, og blend igen. Smag mayonnaisen til med citronsaft og godt med salt.