Små chokoladekager med avokadomousse
DESSERT

Små chokoladekager med avokadomousse

Den bløde avocado kan bruges i mange retter - også i det søde køkken. For eksempel i denne luftige avocadomousse, der kan bruges som topping på chokoladekage.
  • 8 Personer

Chokoladebund

150 g smør
270 g sukker
45 g kakao
2 tsk. vaniljesukker
2 stk. æg mellemstore
120 g hvedemel

Avokadomousse

2 stk. avokadoer
2 tsk. citronsaft
100 g mascarponeost
2 spsk. piskefløde ca.
2 spsk. flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Topping

lidt hindbær
lidt pistacienød

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 175 grader.  
  2. 2
    Smelt smørret i en gryde. Rør sukker og kakao ud heri. Kom blandingen i en skål. Rør nu et æg ad gangen i dejen og afslut med melet. Der skal ikke bagepulver i denne dej.  
  3. 3
    Smør en springform på cirka 24 centimeter og drys med mel, rasp eller sukker.  
  4. 4
    Kom dejen heri, smør den ud og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter. Den skal stadig være klæg, når den er bagt. Tag ud og afkøl på rist. Sæt i køleskab i nogle timer.  
  5. 5
    Udstans små runde bunde.  
  6. 6
    Kom alle ingredienser til moussen i en blender og blend sammen. Sæt på køl i mindst 15 minutter.  
  7. 7
    Kom mousse på de små bunde og top med hindbær og nødder.