Skumfiduser med saltede peanuts og mørk chokolade
DESSERT

Skumfiduser med saltede peanuts og mørk chokolade

Seje og lækre skumfiduser, som smager lidt af den klassiske p-tærte. Lækker, saltet smag fra ristede peanuts og et kick fra god, mørk chokolade.
  • 12 Personer

Ingredienser

12 stk. husblas (blade)
180 g rørsukker
2 spsk. glukosesirup
- kornene af 1/2 stang vanilje
100 g vand
200 g saltet peanut
4 spsk. flormelis
100 g mørk chokolade (70%), smeltet

Sådan gør du

  1. 1
    Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  2. 2
    Bland sukker, glukose, vaniljekorn og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  3. 3
    Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  4. 4
    Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere skumfiduser.
  5. 5
    Rør halvdelen af peanutsene i massen og hak den anden halvdel fint, og vend det med flormelis. Drys halvdelen af peanuts/flormelis på et stykke bagepapir.
  6. 6
    Fordel skummet oven på peanuts/flormelis og drys med resten. Lad skummet tørre i 2 timer og skær det så herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en kniv smurt med lidt olie.
  7. 7
    Dyp eller dekorer med smeltet mørk chokolade.

Tip!

Prøv saltede pistacienødder i stedet for peanuts.