Skumfiduser med lakrids og kokos

Skumfiduser med lakrids og kokos

Seje og lækre skumfiduser, som smager kraftigt af lakrids og knaser af sprød kokos. Prøv dem som fredagsguf eller skær dem i mindre stykker og bland i vaniljeis.
  • 12 Personer

Ingredienser

12 blade husblas
130 g rørsukker
50 g brun farin
2 spsk. glukosesirup
3 tsk. lakridsgranulat eller lakridspulver, efter smag
2 tsk. akaciehonning
1 knsp. salt
100 g kokosmel eller kokosflager
4 spsk. flormelis
1 dl. vand

Sådan gør du

  1. 1
    Udblød husblassen i rigeligt koldt vand.
  2. 2
    Bland sukker, brun farin, glukose og vand i en gryde og bring det i kog. Kog siruppen, rør af og til, til den når en temperatur på 120C (mål med et termometer). Tag herefter gryden af varmen.
  3. 3
    Knug husblassen fri for vand og rør den ud i den varme sukkersirup. Rør, til husblassen er helt smeltet.
  4. 4
    Hæld siruppen i en røreskål og pisk den et par minutter ved medium hastighed. Skru hastigheden helt op og pisk i 15-20 min., til massen er helt hvid og luftig. Jo længere du pisker, desto fastere bliver skumfiduserne.
  5. 5
    Rør lakridsgranulat, honning og salt i skummet og smag til. Drys halvdelen af kokos og sigt flormelis på et stykke bagepapir.
  6. 6
    Fordel skummet oven på kokossen og drys med resten af kokos og flormelis. Lad skummet tørre i 2 timer og skær det herefter ud i mundrette stykker. Dette gøres nemmest med en skarp kniv smurt med lidt olie.

Tip!

Tilsæt 25 g kokosmel i punkt 5, det giver struktur og ekstra kokossmag. Brug lakridssirup i stedet for honning.