Saltibarsciai - rødbedesuppe fra Litauen
AFTENSMAD

Saltibarsciai - rødbedesuppe fra Litauen

Saltibarsciai er kold, litauisk rødbedesuppe. Retten får sin lyserøde farve fra rødbederne og skal toppes med æg, før den er fuldendt.
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

2 stk. kogte, groftrevne rødbeder
1 stk. salatagurk, skrællet uden kerner
2 stk. æg hårdkogt
1 dl. cremefraiche
1 l. Kærnemælk
2 dl. vand
8 stilke finthakket dild
1 bundt fintsnittede forårsløg
- Salt efter smag

Sådan gør du

  1. 1
    Mos de hårdkogte æggeblommer med forårsløg, dild og salt.
  2. 2
    Bland langsomt op med kærnemælk, cremefraiche, vand og til sidst rødbeder.
  3. 3
    Tilsæt agurker og kogt æggehvide i små tern.
  4. 4
    Servér iskold med kogte kartofler, drysset med dild.