Saltibarsciai - rødbedesuppe fra Litauen
Saltibarsciai er kold, litauisk rødbedesuppe. Retten får sin lyserøde farve fra rødbederne og skal toppes med æg, før den er fuldendt.

- 4 Personer
- 15 Minutes
Ingredienser
2 stk | kogte, groftrevne rødbeder |
1 stk. | salatagurk, skrællet uden kerner |
2 stk | hårdkogte æg |
1 dl. | cremefraiche |
1 l. | Kærnemælk |
2 dl. | vand |
8 stilke | finthakket dild |
1 bundt | fintsnittede forårsløg |
- | Salt efter smag |
Sådan gør du
- 1.Mos de hårdkogte æggeblommer med forårsløg, dild og salt.
- 2.Bland langsomt op med kærnemælk, cremefraiche, vand og til sidst rødbeder.
- 3.Tilsæt agurker og kogt æggehvide i små tern.
- 4.Servér iskold med kogte kartofler, drysset med dild.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad,
#passer til sæsonen,
#rødder og knolde,
#vegetar og #restemad