Saltibarsciai - rødbedesuppe fra Litauen

Saltibarsciai er kold, litauisk rødbedesuppe. Retten får sin lyserøde farve fra rødbederne og skal toppes med æg, før den er fuldendt.
Saltibarsciai - rødbedesuppe fra Litauen
  • 4 Personer
  • 15 Minutes

Ingredienser

2 stk kogte, groftrevne rødbeder
1 stk. salatagurk, skrællet uden kerner
2 stk hårdkogte æg
1 dl. cremefraiche
1 l. Kærnemælk
2 dl. vand
8 stilke finthakket dild
1 bundt fintsnittede forårsløg
- Salt efter smag

Sådan gør du

  1. 1.Mos de hårdkogte æggeblommer med forårsløg, dild og salt.
  2. 2.Bland langsomt op med kærnemælk, cremefraiche, vand og til sidst rødbeder.
  3. 3.Tilsæt agurker og kogt æggehvide i små tern.
  4. 4.Servér iskold med kogte kartofler, drysset med dild.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #passer til sæsonen, #rødder og knolde, #vegetar og #restemad