Rosmarinknækbrød til ost
- 8 Personer
Ingredienser
1 dl. | havregryn |
1 dl. | græskarkerner |
1 dl. | solsikkekerner |
2.5 dl. | hvedemel |
1 dl. | grahamsmel eller andet groft mel |
1 tsk. | bagepulver |
1 tsk. | salt |
2 dl. | vand |
1 dl. | olivenolie |
2 kviste | rosmarin |
Sådan gør du
-
1Bland havregryn, græskarkerner, solsikkekerner, hvedemel, grahamsmel, bagepulver og salt sammen i en skål. Pluk og hak rosmarin fint. Tilsæt rosmarin, vand og olivenolie og rør dejen jævn.
-
2Del den bløde knækbrødsdej i to lige store portioner. Læg hver portion dej på midten af hver sit stykke bagepapir. Kom et nyt stykke bagepapir oven på hver portion dej. Rul dejen tyndt ud med kagerulle oven på papiret.
-
3Læg dejen på en bageplade og træk det øverste lag bagepapir af. Marker/tryk dejen med en kniv i f.eks. aflange 7x4 cm stykker eller den størrelse, du foretrækker. (Der skal ikke skæres i den rå dej – det er blot et tryk med kniven, som markerer stykkerne).
-
4Bag knækbrødene ved 175 grader i ca. 25 min., indtil de er gyldne. Afkøl knækbrødene på en bagerist, og »knæk« dem ud i stykker.
-
5Opbevar knækbrødene i en lufttæt beholder, så de holder sig sprøde. Pak i en æske eller patentglas med låg til en spiselig gave til julen.
Tip!
Rosmarinknækbrød smager skønt til f.eks. ost på julebordet