Rødbedepandekager
Put rødbede i din pandekagedej, og fyld de flotte dybrøde madpandekager med kylling eller hummus.
Denne opskrift er venligst udlånt fra bogen "Spis mig" af Majbritt Engel og Alice Hartvig fra forlaget Gyldendal.

- 3 Personer
Ingredienser
175 g | rødbede |
2 stk | æg |
1 dl. | boghvedemel |
dl. | mælk |
2 spsk. | hvedeflager eller klid |
0.5 tsk. | salt |
- | ekstra jomfru olivenolie eller koldpresset rapsolie |
Tilbehør
- | spidskål snittet fint |
- | Friske urter |
- | æble i tynde skiver |
- | gulerødder i stave |
Topping
- | pekannødder hakket groft |
Sådan gør du
- 1.Kog rødbeden med skræl i 30-40 minutter, til den er mør.
- 2.Lad rødbeden køle af. Nulr skrællen af eller pil den af med en kniv. Blend rødbeden med æg, boghvedemel, mælk, havreklid og salt.
- 3.Varm 2 spsk. fedtstof op på en mellemstor pande. Kom 3-4 spsk. dej på panden og vip den fra side til side, så dejen for-deler sig, og pandekagen bliver tynd.
- 4.Steg pandekagerne 3-4 minutter på hver side ved middelvarme. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
- 5.Fyld pandekagen med forskelligt tilbehør. Luk den og top med skyrdressing, pekannødder og spiselige blomster.
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen og #dessert