Rødbedepandekager

Put rødbede i din pandekagedej, og fyld de flotte dybrøde madpandekager med kylling eller hummus. Denne opskrift er venligst udlånt fra bogen "Spis mig" af Majbritt Engel og Alice Hartvig  fra forlaget Gyldendal.
Rødbedepandekager
  • 3 Personer

Ingredienser

175 g rødbede
2 stk æg
1 dl. boghvedemel
dl. mælk
2 spsk. hvedeflager eller klid
0.5 tsk. salt
- ekstra jomfru olivenolie eller koldpresset rapsolie

Tilbehør

- spidskål snittet fint
- Friske urter
- æble i tynde skiver
- gulerødder i stave

Topping

- pekannødder hakket groft

Sådan gør du

  1. 1.Kog rødbeden med skræl i 30-40 minutter, til den er mør. 
  2. 2.Lad rødbeden køle af. Nulr skrællen af eller pil den af med en kniv. Blend rødbeden med æg, boghvedemel, mælk, havreklid og salt. 
  3. 3.Varm 2 spsk. fedtstof op på en mellemstor pande. Kom 3-4 spsk. dej på panden og vip den fra side til side, så dejen for-deler sig, og pandekagen bliver tynd. 
  4. 4.Steg pandekagerne 3-4 minutter på hver side ved middelvarme. Fortsæt, til der ikke er mere dej. 
  5. 5.Fyld pandekagen med forskelligt tilbehør. Luk den og top med skyrdressing, pekannødder og spiselige blomster. 
Se, hvad vi ellers skriver om: #passer til sæsonen og #dessert