Rødbedepandekager
DESSERT

Rødbedepandekager

Put rødbede i din pandekagedej, og fyld de flotte dybrøde madpandekager med kylling eller hummus. Denne opskrift er venligst udlånt fra bogen "Spis mig" af Majbritt Engel og Alice Hartvig  fra forlaget Gyldendal.
  • 3 Personer

Ingredienser

175 g rødbede
2 stk. æg
1 dl. boghvedemel
1 dl. mælk
2 spsk. hvedeflager eller klid
0.5 tsk. salt
- ekstra jomfru olivenolie eller koldpresset rapsolie

Tilbehør

- spidskål snittet fint
- Friske urter
- æble i tynde skiver
- gulerødder i stave

Topping

- pekannødder hakket groft

Sådan gør du

  1. 1
    Kog rødbeden med skræl i 30-40 minutter, til den er mør. 
  2. 2
    Lad rødbeden køle af. Nulr skrællen af eller pil den af med en kniv. Blend rødbeden med æg, boghvedemel, mælk, havreklid og salt. 
  3. 3
    Varm 2 spsk. fedtstof op på en mellemstor pande. Kom 3-4 spsk. dej på panden og vip den fra side til side, så dejen for-deler sig, og pandekagen bliver tynd. 
  4. 4
    Steg pandekagerne 3-4 minutter på hver side ved middelvarme. Fortsæt, til der ikke er mere dej. 
  5. 5
    Fyld pandekagen med forskelligt tilbehør. Luk den og top med skyrdressing, pekannødder og spiselige blomster.