Riskager

Ingen madspild her! Resterne af din risengrød kan du trylle om til hyggelige julemuffins med smag af appelsin. (ca. 10 muffins)
Riskager
  • 5 Personer

Ingredienser

375 g kold risengrød
75 g smør
4 spsk. sukker
3 stk æg
1 stk. appelsin, revet skal
5 spsk. hvedemel
0.75 tsk. bagepulver
0.25 tsk. stødt kardemomme
lidt mandelflager til drys

Tilbehør

lidt cremefraiche
lidt frugt
lidt Syltetøj

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 180 grader eller 165 grader varmluft.
  2. 2.Rør risengrøden sammen med smør, sukker, æg og appelsinskal.
  3. 3.Bland hvedemel med bagepulver og kardemomme, og sigt det i grøden.
  4. 4.Fordel dejen i ca. 10 muffinforme, drys med mandelflager, og bag kagerne i ca. 30 min, til de er gennembagte og gyldne.
  5. 5.Lad kagerne køle i mindst 10 min. inden servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #bagværk, #dessert, #jul, #kager til børn, #restemad og #hjemmelavet