Ribollita med sommergrønt
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | løg |
2 stk. | fed hvidløg |
1 spsk. | olivenolie |
2 stk. | stilke blegselleri |
1 dåse | hakkede tomater |
1 dl. | hakket bredbladet persille |
- | ca. 5 dl grønsags- eller hønsebouillon |
100 g | frisk spinat |
- | salt og peber |
200 g | italiensk daggammelt brød |
1.5 spsk. | olivenolie |
Sådan gør du
-
1Hak løg og hvidløg, og svits i olie i en gryde.
-
2Skær selleri i små stykker, og svits med.
-
3Kom tomat, persille og bouillon i gryden, og lad simre ca. 15 minutter.
-
4Kom spinaten i, og lad den få et opkog, smag til med salt og peber.
-
5Skær brødet i tynde skiver.
-
6Fordel halvdelen af brødet i en tærteform eller ildfast form.
-
7Hæld halvdelen af suppen med fyld over.
-
8Læg brød over, og hæld resten af suppen over.
-
9Dryp olivenolie over.
-
10Lad trække minimum 30 minutter, så brødet kan suge væden til sig.
-
11Hvis du har forberedt rebollitaen, længe før I skal spise, kan du lune fadet i ovnen ved 175 grader.