Mør og saftig ribeye på spyd giver retten her et hint af asiatisk gadekøkken. Sushiris og sojasauce hertil.
4 Personer
Ingredienser
400 g
Sushiris
4 spsk.
risvineddike
1.5 spsk.
fint salt
2 stk.
ribeyebøffer
-
salt og peber
250 g
Shiitake-svampe eller anden
1 stk.
courgette
-
Sorte sesamfrø
-
sojasauce
-
wasabi
ANNONCE
Sådan gør du
1
Skyl risene og kom dem i en skål med koldt vand. Lad risene trække i 20 minutter.
2
Hæld vandet fra, kom ris og 4 dl nyt vand i en gryde og lad risene koge under låg i 10 minutter. Tag risene fra komfuret og lad dem afkøle i gryden i ca. 15 minutter.
3
Bland eddike, sukker og salt i en skål, og vend blandingen godt med risene.
4
Skær kødet i mindre stykker og kom det på spyd. Krydr med salt og peber og steg på grillpande eller hed ovn, indtil kødet er fint brunet. Kun et par minutter per side.
5
Svits svampene i olie på en pande.
6
Skær courgetten i helt tynde strimler og server den rå til kød på spyd og ris med et drys sesam og svampe. Sæt sojasauce smagt til med lidt wasabi på bordet.