Rib-eye med estragoncreme

En hurtig og nem bøf bearnaise, som snildt kan laves på en ganske almindelig hverdag. I stedet for en klassisk bearnaise laver vi en kold creme, som smelter på det varme kød. 
Rib-eye med estragoncreme
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk rib eye bøffer
- Lidt peber og salt
4 stk fed hvidløg
- olie
2 spsk. smør
3 kviste kviste timian
250 g blandede svampe

Estragoncreme

6 spsk. mayonnaise
6 spsk. cremefraiche
stk. 
skalotteløg
spsk. hakket frisk estragon
- æbleeddike eller hvidvinseddike
- evt. salt og peber

Sådan gør du

  1. 1.Tag kødet ud 20 min. inden stegning, drys med salt, og gnid med overskårne hvidløgsfed. Gem hvidløgsfeddene. Lad kødet trække.  
  2. 2.Varm olie på en pande over høj varme, brun kødet 1-2 minutter på hver side. Kom smør, hvidløgsfed og timiankviste på panden. Steg bøfferne yderligere 2-3 min. på hver side.   
  3. 3.Læg kødet utildækket på et skærebræt, rør ingredienserne til estragoncremen sammen.  
  4. 4.Skær bøfferne i skiver, drys med lidt salt og server  dem med svampe, estragoncreme og frisk estragon.  

Tip!

Server evt. med ovnstegte kartofler i tern

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #hovedret, #passer til sæsonen, #scoremiddag og #weekend og gæster