Rib-eye med estragoncreme
GæSTEMAD OG FEST

Rib-eye med estragoncreme

En hurtig og nem bøf bearnaise, som snildt kan laves på en ganske almindelig hverdag. I stedet for en klassisk bearnaise laver vi en kold creme, som smelter på det varme kød. 
  • 4 Personer

Ingredienser

4 stk. rib eye bøffer Med god marmorering
- Lidt peber og salt
4 stk. fed hvidløg
- olie
2 spsk. smør
3 kviste kviste timian
250 g blandede svampe

Estragoncreme

6 spsk. mayonnaise
6 spsk. cremefraiche
stk. 
skalotteløg Finthakket
spsk. hakket frisk estragon
- æbleeddike eller hvidvinseddike Vi anbefalder hvidvinsedikke
- evt. salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tag kødet ud 20 min. inden stegning, drys med salt, og gnid med overskårne hvidløgsfed. Gem hvidløgsfeddene. Lad kødet trække.  
  2. 2
    Varm olie på en pande over høj varme, brun kødet 1-2 minutter på hver side. Kom smør, hvidløgsfed og timiankviste på panden. Steg bøfferne yderligere 2-3 min. på hver side.   
  3. 3
    Læg kødet utildækket på et skærebræt, rør ingredienserne til estragoncremen sammen.  
  4. 4
    Skær bøfferne i skiver, drys med lidt salt og server  dem med svampe, estragoncreme og frisk estragon.  

Tip!

Server evt. med ovnstegte kartofler i tern