Rib-eye med estragoncreme
- 4 Personer
Ingredienser
4 stk. | rib eye bøffer Med god marmorering |
- | Lidt peber og salt |
4 stk. | fed hvidløg |
- | olie |
2 spsk. | smør |
3 kviste | kviste timian |
250 g | blandede svampe |
Estragoncreme
6 spsk. | mayonnaise |
6 spsk. | cremefraiche |
stk. | skalotteløg Finthakket |
spsk. | hakket frisk estragon |
- | æbleeddike eller hvidvinseddike Vi anbefalder hvidvinsedikke |
- | evt. salt og peber |
Sådan gør du
-
1Tag kødet ud 20 min. inden stegning, drys med salt, og gnid med overskårne hvidløgsfed. Gem hvidløgsfeddene. Lad kødet trække.
-
2Varm olie på en pande over høj varme, brun kødet 1-2 minutter på hver side. Kom smør, hvidløgsfed og timiankviste på panden. Steg bøfferne yderligere 2-3 min. på hver side.
-
3Læg kødet utildækket på et skærebræt, rør ingredienserne til estragoncremen sammen.
-
4Skær bøfferne i skiver, drys med lidt salt og server dem med svampe, estragoncreme og frisk estragon.
Tip!
Server evt. med ovnstegte kartofler i tern