Rabarbertærte med kanelkrymmel
Lun rabarbertærte med crumble og kanel er et hit i sommervarmen. Servér med en klat syrlig græsk yoghurt eller fyldigt flødeskum.

- 4 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
1 stk. | rulle filodej |
25 g | smør |
500 g | ordnede rabarber |
3 spsk. | sukker |
Krymmel
50 g | smør |
1 dl. | hvedemel |
65 g | sukker |
1.5 spsk. | kanel |
Sådan gør du
- 1.Du skal bruge en rund eller aflang tærteform.
- 2.Klip fire lag filodej ud i passende størrelse, der skal være 3-4 cm dej op ad kanten på formen.
- 3.Smelt 25 g smør i en gryde.
- 4.Læg to lag filodej i formen, og læg med en pensel halvdelen af smørret på dejen.
- 5.Læg yderligere to lag dej på, og pensl med det sidste smør.
- 6.Skær rabarberne i mindre stykker, og vend med sukker.
- 7.Smelt de 50 g smør i gryden, og tag fra varmen.
- 8.Rør mel, sukker og kanel med smørret, indtil du har en smuldret dej/krumme.
- 9.Læg halvdelen af rabarberne i formen, og drys lidt krymmel på.
- 10.Læg resten af rabarberne og krymmel på.
- 11.Sæt tærten midt i ovnen, og bag ved 175 grader i ca. 30 minutter, indtil rabarberne er møre.
- 12.Server lun med græsk yoghurt eller flødeskum.