Rabarbertærte med kanelkrymmel
DESSERT

Rabarbertærte med kanelkrymmel

Lun rabarbertærte med crumble og kanel er et hit i sommervarmen. Servér med en klat syrlig græsk yoghurt eller fyldigt flødeskum. 
  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser

1 stk. rulle filodej
25 g smør
500 g ordnede rabarber
3 spsk. sukker

Krymmel

50 g smør
1 dl. hvedemel
65 g sukker
1.5 spsk. kanel

Sådan gør du

  1. 1
    Du skal bruge en rund eller aflang tærteform.
  2. 2
    Klip fire lag filodej ud i passende størrelse, der skal være 3-4 cm dej op ad kanten på formen.
  3. 3
    Smelt 25 g smør i en gryde.
  4. 4
    Læg to lag filodej i formen, og læg med en pensel halvdelen af smørret på dejen.
  5. 5
    Læg yderligere to lag dej på, og pensl med det sidste smør.
  6. 6
    Skær rabarberne i mindre stykker, og vend med sukker.
  7. 7
    Smelt de 50 g smør i gryden, og tag fra varmen.
  8. 8
    Rør mel, sukker og kanel med smørret, indtil du har en smuldret dej/krumme.
  9. 9
    Læg halvdelen af rabarberne i formen, og drys lidt krymmel på.
  10. 10
    Læg resten af rabarberne og krymmel på.
  11. 11
    Sæt tærten midt i ovnen, og bag ved 175 grader i ca. 30 minutter, indtil rabarberne er møre.
  12. 12
    Server lun med græsk yoghurt eller flødeskum.