Quinoasalat med salatost, fennikel & stegt agurk
- 4 Personer
Quinoa
3 dl. | quinoa |
Grøntsager
1 | fennikel (stor) |
2 | agurker |
- | neutral olie |
Dressing
1 potte | basilikum |
1 bundt | forårsløg |
4 spsk. | olivenolie |
1.5 | Citron (øko) (saft og skal) |
- | salt |
- | peber |
Til servering
200 g | salatost fx feta, salattern eller Puck |
3 | avokado |
Sådan gør du
-
1Kog quinoaen efter anvisning på pakken.
-
2Skær toppene af fenniklen, og gem dem til senere. Del fenniklen i to, og hak den ene del i helt fine tern. Kom dem op i en stor skål.
-
3Skær den anden del af fenniklen i tynde skiver, og steg dem ved høj varme i olie med et drys salt, til de har godt med farve. Kom dem op i skålen.
-
4Skær enderne af den ene agurk, og skær agurken midtover. Flæk hver halvdel på langs, og skær hvert stykke i 2-3 stave.
-
5Drys med salt, og steg agurkestavene på panden i olie ved meget høj varme, til agurken er brunet på de skårne sider. Skær stavene i mundrette stykker, og kom dem op i skålen.
-
6Flæk den anden agurk på langs, og fjern kernerne med en teske. Skær den i skiver, og kom også disse op i skålen.
-
7Hak basilikum og forårsløg helt fint. Bland med olivenolie, fintrevet citronskal og godt med citronsaft. Smag til med salt, og hæld dressingen over salaten.
-
8Smuldr salatosten ned i salaten, og bland det hele godt sammen. Smag på salaten, nu hvor den er blandet sammen, og tilføj salt eller citronsaft, hvis den mangler lidt af det. Top med avokado i skiver, og pynt med fennikeltoppene.