Quinoacookies med chokolade
BAGVæRK

Quinoacookies med chokolade

De her cookies med quinoa og chokolade skal prøves. Vi er ret sikre på, at du vil kunne lide dem!   
  • 6 Personer

Ingredienser

100 g banan (uden skræl)
200 g kogt, afkølet quinoa (fx en rest fra aftensmaden)
0.75 dl. flydende honning eller daddelsirup
1 dl. peanut butter eller anden nøddesmør
175 g grovvalsede havregryn
50 g mel (fx hvedemel eller rismel)
2 tsk. bagepulver
1 nip salt
75 g chocolate chips eller hakket mørk chokolade

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Mos bananen til en mos uden store klumper. Kom den i en skål, og rør quinoa, honning og peanut butter i.
  2. 2
    Bland havregryn, mel, bagepulver og salt i en skål. Vend det herefter i quinoablandingen. Vend til sidst chokoladen i.
  3. 3
    Rul dejen til 10 kugler, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade. De må gerne stå tæt, da dejen ikke flyder ud.
  4. 4
    Bag dem i ca. 15 minutter, til de er gyldne og lidt sprøde på overfladen.
  5. 5
    Lad dine quinoacookies køle af på en rist før servering. OBS! Kagerne kan holde sig et par dage, men egner sig ikke til at blive gemt i ugevis i en kagedåse.