Quinoacookies med chokolade
- 6 Personer
Ingredienser
100 g | banan (u. skræl) |
200 g | kogt, afkølet quinoa (f.eks. en rest fra aftensmaden) |
0.75 dl. | flydende honning eller daddelsirup |
1 dl. | peanut butter , alternativt mandelsmør |
175 g | grovvalsede havregryn |
50 g | mel (f.eks. hvedemel eller rismel) |
2 tsk. | bagepulver |
1 nip | salt |
75 g | chocolate chips eller mørk chokolade 70%, hakket |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 185 C varmluft. Mos bananen med en gaffel til en mos uden store klumper. Kom den i en skål og rør quinoa, honning og peanut butter i.
-
2Bland havregryn, mel, bagepulver og salt i en skål. Vend det herefter i quinoablandingen.
-
3Vend til slut chokolade i. Rul dejen til 10 kugler og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade. De må gerne stå tæt, da dejen ikke flyder ud.
-
4Bag dem i ca. 15 min., til de er gyldne og lidt sprøde på overfladen.
-
5Lad dem køle af på en rist inden servering. Kagerne holder sig et par dage, men egner sig ikke til at blive gemt i ugevis i en kagedåse.