Quinoacookies med chokolade
- 6 Personer
Ingredienser
100 g | banan (uden skræl) |
200 g | kogt, afkølet quinoa (fx en rest fra aftensmaden) |
0.75 dl. | flydende honning eller daddelsirup |
1 dl. | peanut butter eller anden nøddesmør |
175 g | grovvalsede havregryn |
50 g | mel (fx hvedemel eller rismel) |
2 tsk. | bagepulver |
1 nip | salt |
75 g | chocolate chips eller hakket mørk chokolade |
Sådan gør du
-
1Tænd ovnen på 185 grader varmluft. Mos bananen til en mos uden store klumper. Kom den i en skål, og rør quinoa, honning og peanut butter i.
-
2Bland havregryn, mel, bagepulver og salt i en skål. Vend det herefter i quinoablandingen. Vend til sidst chokoladen i.
-
3Rul dejen til 10 kugler, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Tryk dem lidt flade. De må gerne stå tæt, da dejen ikke flyder ud.
-
4Bag dem i ca. 15 minutter, til de er gyldne og lidt sprøde på overfladen.
-
5Lad dine quinoacookies køle af på en rist før servering. OBS! Kagerne kan holde sig et par dage, men egner sig ikke til at blive gemt i ugevis i en kagedåse.