Quinoa-rødbedebøffer med æblesalsa
- 3 Personer
Ingredienser
100 g | quinoa |
200 g | rødbede |
0.5 stk. | rødløg |
2 fed | hvidløg |
1 tsk. | stødt spidskommen |
1 tsk. | stødt koriander |
2 stk. | æg |
3 spsk. | hvedemel |
lidt | salt og sort peber |
2 stk. | æbler |
1 stk. | rød chili |
1 stk. | lime |
1 bakke | rucola |
1 bundt | basilikum |
1 bæger | cremefraiche 18% |
lidt | salt og sort peber |
Sådan gør du
-
1Skyl quinoaen i koldt vand og kog den efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra og afkøl den let.
-
2Skræl og riv rødbederne groft. Pil og skær rødløg i små tern. Pil og hak hvidløg fint
-
3Kom den kogte quinoa i en skål og bland den med rødbede, rødløg, hvidløg, spidskommen, koriander, salt og peber. Slå æggene ud i quinoa-rødbedemassen, rør det sammen med mel. Tilsæt evt. 1 spsk. mel mere, hvis der er behov for det.
-
4Form quinoa-rødbedebøfferne. Brug ca. 2 spsk. rødbedemasse til hver. Opvarm en pande med olivenolie og steg bøfferne i 2-3 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
-
5Skær æblerne i små tern. Snit chili fint og halver limefrugten. Vend æbletern med chili, saften fra limefrugten, lidt olivenolie, salt og peber.
-
6Anret quinoa-rødbedebøfferne toppet med æblesalsa, basilikum og rucola.
-
7Server en skefuld cremefraiche til som dip. Suppler f.eks. med bagte kartofler, hvis du serverer det som et aftensmåltid, eller med grillet brød og en fyldig salat.