Quinoa-rødbedebøffer med æblesalsa
AFTENSMAD

Quinoa-rødbedebøffer med æblesalsa

Vegetariske bøffer med quinoa og rødbede og en lækker æblesalsa på toppen. Suppler f.eks. med bagte kartofler eller grillet brød og en fyldig salat. 
  • 3 Personer

Ingredienser

100 g quinoa
200 g rødbede
0.5 stk. rødløg
2 fed hvidløg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
2 stk. æg
3 spsk. hvedemel
lidt salt og sort peber
2 stk. æbler
1 stk. rød chili
1 stk. lime
1 bakke rucola
1 bundt basilikum
1 bæger cremefraiche 18%
lidt salt og sort peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl quinoaen i koldt vand og kog den efter anvisningen på emballagen. Hæld evt. overskydende vand fra og afkøl den let.
  2. 2
    Skræl og riv rødbederne groft. Pil og skær rødløg i små tern. Pil og hak hvidløg fint
  3. 3
    Kom den kogte quinoa i en skål og bland den med rødbede, rødløg, hvidløg, spidskommen, koriander, salt og peber. Slå æggene ud i quinoa-rødbedemassen, rør det sammen med mel. Tilsæt evt. 1 spsk. mel mere, hvis der er behov for det.
  4. 4
    Form quinoa-rødbedebøfferne. Brug ca. 2 spsk. rødbedemasse til hver. Opvarm en pande med olivenolie og steg bøfferne i 2-3 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
  5. 5
    Skær æblerne i små tern. Snit chili fint og halver limefrugten. Vend æbletern med chili, saften fra limefrugten, lidt olivenolie, salt og peber.
  6. 6
    Anret quinoa-rødbedebøfferne toppet med æblesalsa, basilikum og rucola.
  7. 7
    Server en skefuld cremefraiche til som dip. Suppler f.eks. med bagte kartofler, hvis du serverer det som et aftensmåltid, eller med grillet brød og en fyldig salat.