Pulled pork med sensommergrøntsager
- 4 Personer
Ingredienser
2 kg | nakkefilet (et helt stykke) |
500 g | gule beder |
500 g | gulerod |
- | barbequesauce (gerne hickory) |
- | creme fraiche |
Krydderiblanding
1 dl. | olie |
3 spsk. | tomatkoncentrat |
2 spsk. | honning |
1 spsk. | balsamicoeddike |
2 tsk. | fint salt |
1 spsk. | paprika |
1 tsk. | karry |
1 tsk. | chiliflage |
- | lidt knust peber |
Sådan gør du
-
1Sæt ovnen på 120 grader.
-
2Dup kødet tørt, og læg det i en mindre, ildfast form.
-
3Bland krydderiblandingen sammen i en skål, og gnid den over kødet.
-
4Læg et stykke bagepapir hen over og ned over siderne på kødet.
-
5Dæk formen godt med alufolie.
-
6Sæt nu svinekammen i ovnen i 10 timer.
-
7Tag kødet ud, og mærk, om det falder fra hinanden, når du trækker i det med en gaffel.
-
8Hvis ikke, giver du kødet en time mere - ovne kan varme meget forskelligt.
-
9Pil kødet fra hinanden i trævler, og vend det med skyen i formen.
-
10Ved servering sætter du barbequesauce på bordet.
-
11Kog bederne med skræl i cirka 35 minutter, hvis de er små.
-
12Kog gulerødder i cirka 8 minutter, hvis de er små.
-
13Kog majsene i 5 minutter.
-
14Server grøntsagerne med kødet. Barbequesauce og cremefraiche.
Tip!
Du får sandsynligvis rester efter denne ret. Opbevar kødet i køleskabet, hvor det er holdbart i 5 dage. Svits kødet på panden, og server med tomatsauce til pasta. Eller kom kødet i sandwich med salat og sennepsmayonnaise.