Pulled pork med sensommergrøntsager
AFTENSMAD

Pulled pork med sensommergrøntsager

Grøntsagerne vinder over den klassiske bolle som tilbehør til vores nemme opskrift på pulled pork. Kødet skal have minimum 10 timer for at blive helt mørt, så gå i gang i god tid.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 kg nakkefilet (et helt stykke)
500 g gule beder
500 g gulerod
- barbequesauce (gerne hickory)
- creme fraiche

Krydderiblanding

1 dl. olie
3 spsk. tomatkoncentrat
2 spsk. honning
1 spsk. balsamicoeddike
2 tsk. fint salt
1 spsk. paprika
1 tsk. karry
1 tsk. chiliflage
- lidt knust peber

Sådan gør du

  1. 1
    Sæt ovnen på 120 grader.
  2. 2
    Dup kødet tørt, og læg det i en mindre, ildfast form.
  3. 3
    Bland krydderiblandingen sammen i en skål, og gnid den over kødet.
  4. 4
    Læg et stykke bagepapir hen over og ned over siderne på kødet.
  5. 5
    Dæk formen godt med alufolie.
  6. 6
    Sæt nu svinekammen i ovnen i 10 timer.
  7. 7
    Tag kødet ud, og mærk, om det falder fra hinanden, når du trækker i det med en gaffel.
  8. 8
    Hvis ikke, giver du kødet en time mere - ovne kan varme meget forskelligt.
  9. 9
    Pil kødet fra hinanden i trævler, og vend det med skyen i formen.
  10. 10
    Ved servering sætter du barbequesauce på bordet.
  11. 11
    Kog bederne med skræl i cirka 35 minutter, hvis de er små.
  12. 12
    Kog gulerødder i cirka 8 minutter, hvis de er små.
  13. 13
    Kog majsene i 5 minutter.
  14. 14
    Server grøntsagerne med kødet. Barbequesauce og cremefraiche.

Tip!

Du får sandsynligvis rester efter denne ret. Opbevar kødet i køleskabet, hvor det er holdbart i 5 dage. Svits kødet på panden, og server med tomatsauce til pasta. Eller kom kødet i sandwich med salat og sennepsmayonnaise.